Jolly Jumpers wint eerste bekerwedstrijd

Dinsdagavond speelde eredivisionist Jolly Jumpers in Rotterdam de eerste bekerwedstrijd tegen het eerste damesteam van Baros. De start van de wedstrijd ging moeizaam en gelijk op. De dames uit Tubbergen hadden duidelijk nog de lange heen reis in de benen. Veel turnovers van de roodhemden leidden zelfs tot een 15-14 achterstand. Het tweede kwart ging Jolly Jumpers met meer druk op de bal verdedigen, dit leverde een paar mooie én broodnodige scores op. De dames wisten dit door te zetten tot de rust, met als stand 24-29.

Tijdens de bespreking in de rust kwam het Tubbergse team tot de conclusie dat wanneer ze de verdediging in de tweede helft zo door konden zetten, dat de aanval dan vanzelf zou gaan lopen. Met die instelling werd de tweede helft gestart. Maar waar de verdediging goed ging, bleef de aanval rommelig en kwamen de Jumpers moeilijk tot scoren. Eindstand 3e kwart: 33-40.

Ook het laatste kwart wisten de Tubbergse basketballers hun draai niet te vinden en daardoor werd de wedstrijd onnodig spannend. Uiteindelijk weet Jolly Jumpers de wedstrijd te winnen met 51-55. In de volgende bekerwedstrijd zullen de Jolly Jumpers uitkomen tegen eredivisionist Binnenland.