Terecht verlies Den Ham thuis tegen WVF

In de thuiswedstrijd tegen WVF werd trainer Kok opnieuw geconfronteerd met een waslijst aan blessures in zijn selectie. Daardoor mocht deze middag de 17 jarige Luuk Kuiper uit de A-jeugd zijn debuut maken in het eerste team, en dat deed hij niet eens onverdienstelijk.

De eerste helft was Den Ham de bovenliggende ploeg. Mooie kansen voor Kevin Ruiterkamp en Michel Kamphuis werden door doelman te Wiele van WVF gepareerd. In de 25e minuut kwam de Hammer ploeg dan ook op een verdiende voorsprong. Een misverstand in de verdediging van WVF werd door Kevin Ruiterkamp knap benut waardoor de 1-0 voorsprong op het scorebord kwam. Daarna was het een gelijk opgaande strijd waarbij er over en weer weinig echte kansen werden gecreëerd.

Na de thee wist de ploeg uit Westenholte een tandje bij te zetten wat in de 55e minuut resulteerde in de gelijkmaker door Joost Zweers die een vrij trap vanaf de linkerkant met zijn hoofd in de verre hoek wist te deponeren. Lang kon WVF echter niet genieten van de voorsprong. In de 57e minuut kwam Michiel Schurink opzetten over de as van het veld, waarbij Luuk Kuiper prima het gat trok. Met een mooie pas wist Schurink Thomas Remmink (foto) in positie te brengen die knap de 2-1 scoorde.

Noodgedwongen moest trainer Kok daarna nog een tweetal spelers wisselen. Daan Timmerman en Marc Soepenberg kwamen voor respectievelijk Michel Kamphuis en Thomas Remmink in het veld. Door de diverse omzettingen die de wissels tot gevolg hadden verdwenen wel de automatismen in het Hammer spel en kreeg WVF de bovenhand. In de 78e minuut kwam de ploeg dan ook op een gelijke stand door een doelpunt van Max Goudbeek.

Heel Den Ham was daarna blij geweest met minimaal een puntje. Helaas mocht het niet zo zijn. In de slotfase wist WVF via captain Martijn Ruijsch zelfs de 2-3 te scoren, waarbij de Hammer achterhoede verzuimde adequaat in te grijpen. Die klap kwam de Hammer ploeg niet meer te boven in de resterende minuten. Al met al een terechte overwinning voor WVF en voor Den Ham zaak om in de winterstop de waslijst aan blessures weg te werken.