DOS’37 wint van DZC’68 en gaat met goed gevoel de winterstop in

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de wedstrijd tegen DZC’68 verdiend gewonnen. DOS begon goed aan de wedstrijd en liet in de eerste minuten al direct een grote kans liggen. Maar na 8 minuten was het Marc Meier die de openingstreffer aantekende. Vanaf dat moment nam DZC het spel over en hadden zij optisch een duidelijk veldoverwicht, zonder dat dit grote kansen opleverde. De tweede helft was DOS duidelijk sterker en met twee treffers van Stef van der Velden werd uiteindelijk de eindstand 3-0.

De wedstrijd begon met het huldigen van een tweetal spelers. Marc Meier speelde zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van DOS en Dennis Boshoeve speelde maart liefst zijn 400e wedstrijd in het shirt van DOS. Een prachtige prestatie van beide spelers die al vanaf de pupillen bij DOS spelen! Marc maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in 2009 en is al jaren een vaste waarde in de selectie van DOS. Dennis maakt zijn debuut in 2004 en gaat inmiddels zijn 15e seizoen in, als selectiespeler van DOS. Dennis is daarmee de speler die de meeste wedstrijden in het eerste elftal van DOS heeft gespeeld in de geschiedenis van de club. Een speler waar de voetbalvereniging DOS’37 dan ook meer dan trots op is.

De wedstrijd begon met een direct goed startend DOS en het was dan ook in de 3e minuut dat Maarten Smit op kon stomen vanaf de rechterkant en een bijna niet te missen kans gaf aan Stef van der Velden, uit een afgemeten voorzet. Stef schoot de bal echter helaas naast. DOS bleef doorgaan en na een mooie actie van dezelfde Stef van der Velden, waarin hij twee mensen van DZC op het verkeerde been zette, was het Marc Meier die de bal in het doel wist te werken. Voor de jubilerende Marc was dit al het 72e doelpunt (competitie en beker) in dienst van DOS’37. Vanaf dat moment kwam DZC beter in de wedstrijd en begon DOS slordiger te spelen. DZC kreeg een veldoverwicht al wist het dit niet in goede uitgespeelde kansen om te zetten, mede doordat de defensie van DOS nauwelijks ruimte weg gaf. Daarentegen kon DOS zowel op het middenveld als voorin, de bal niet vasthouden waardoor het zichzelf moeilijk maakte. Pas in de laatste 10 minuten voor rust waren er weer wat kleine impulsen naar voren. Ruststand 1-0 en de supporters konden de warme kantine opzoeken.

Direct na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, met een direct druk zettend DOS. DZC kwam er niet goed uit en het was wachten op de 2-0. Die kwam er dan ook snel, in de 50e minuut kwam er een lange bal en Douwe Koebrugge probeerde de bal binnen te houden, maar werd daarbij onnodig geduwd door een verdediger van DZC’68, terechte penalty en het was Stef van der Velden die het vonnis voltrok.

DZC speelde daarna een verloren wedstrijd en gaf veel ruimte weg die nu goed werd benut door DOS. In de 68e minuut volgde dan ook de terechte 3-0, uit een mooie aanval over rechts via Maarten Smit, tekende Stef met een mooie volley de 3-0 aan en was de wedstrijd gespeeld. DOS vond het in de kou wel goed en liet een ruimere overwinning na, maar zorgde er ook voor dat ze niet in de problemen kwamen, dan wel tegen onnodige gele kaarten opliepen. In de 90e minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Roel Poffers uit Nijverdal dan ook af en kon DOS’37 drie belangrijke punten bijschrijven.

Met de winstpartijen van vandaag en vorige week krijgt DOS 1 aansluiting bij de grote middenmoot van plaats 4 tot en met 8 en kan het met een gerust hart de feestdagen in.

Foto’s spelers: Stefan Schipper