Sportlust verliest ongelukkig van VV Oldenzaal

Op een regenachtige zondagmiddag stond de wedstrijd Sportlust Vroomshoop tegen VV Oldenzaal op het programma. Bij winst van de Vroomshopers kon er voorzichtig naar de top van de ranglijst gekeken worden. Ook voor VV Oldenzaal was het een belangrijke wedstrijd om zo de aansluiting te houden met de middenmoot. Er stond dus veel op het spel voor beide ploegen.

Sportlust begon de wedstrijd goed en via verzorgd combinatievoetbal werden er kleine kansen gecreëerd. Het aanvalsspel zag er goed uit alleen was de laatste pas vaak net iets te hard, te zacht, te hoog of te laag. VV Oldenzaal probeerde Sportlust een paar keer vast te zetten, maar de Vroomshopers vonden vaak de vrij staande man en voetbalden zich hier keurig onderuit. Eén van de aanvallen van Sportlust belande bij Tim Spoor voor de voeten, hij passeerde zijn tegenstander, maar werd onreglementair naar de grond toegewerkt door zijn tegenstander. Echter zag de, voor de rest van de wedstrijd, goed leidende scheidsrechter hier geen penalty in. Het enige gevaar van VV Oldenzaal spatte in de eerste helft uiteen op de paal, waarnaar Frank Dubbink de bal klem kon pakken.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Sportlust maakte het spel en VV Oldenzaal leunde achterover. Sportlust zette meer en meer druk op de bal. Hierdoor kwamen de Vroomshopers eerder in balbezit op de helft van Oldenzaal. Dit resulteerde direct naar rust voor kansen van de Vroomshopers. Echter zat het vandaag niet mee, want de bal leek er maar niet in te gaan. Nu voel je het misschien al een beetje aankomen. Als je zoveel (halve) kansen niet maakt zal het toch niet zo zijn dat de tegenstander wel scoort?! Niets was minder waar. Een afstandsschot werd in eerste instantie nog van de lijn gekopt door Allard Hankamp, maar de rebound ging ongelukkig via de borst van Vroomshoopse doelman in eigen goal, 0-1 voor Oldenzaal. Sportlust bleef na de tegentreffer stoïcijns doorvoetballen voor een goed resultaat. Vandaag zat het echter niet mee qua afwerking en was de laatste pas vaak niet op maat. Oldenzaal kon zodoende de 3 punten mee naar huis nemen en de Vroomshopers bleven verslagen achter.