SDO haalt haar niveau niet en verliest ruim van SEV

Zaterdag speelde SDO in Zelhem tegen SEV. Na de nederlaag van vorige week waren de SDO’ers erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Omdat SEV de koppositie van de ranglijst innam bij aanvang van de wedstrijd, wist de Westerhaarse formatie dat het een moeilijke opgave ging worden. Met goede moed begon SDO aan de wedstrijd en nam het heft in handen, binnen een paar minuten stond er een score van 0-4 op het scorebord. Daarna wist de Zelhemse formatie het gat te dichten en kwam naast de Oranjehemden, 4-4. Daarna hield de thuisploeg het initiatief en kwam op voorsprong, 8-5. Met deze stand gingen de ploegen naar de kleedkamers voor de rust.

SDO moest tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen; meer scoren en minder onnodige fouten maken. Met deze opdracht gingen de Westerhaarders de tweede helft in. De beginfase was erg slordig van beide kanten, maar SEV wist haar kansen wel af te maken en de Oranjehemden niet. SDO wist in de tweede helft uiteindelijk maar twee doelpunten te maken. SEV daarentegen scoorde zeven maal. Dit resulteerde in een ruime overwinning voor de ploeg uit Zelhem. Einduitslag SEV – SDO 15-7

Volgende week speelt het eerste team van SDO thuis om 17:00 uur tegen de nummer twee van de competitie, Arena.