NKC’51 en Synergo in evenwicht

Zaterdag speelde NKC’51 in Utrecht om het op te nemen tegen Synergo. Zowel NKC’51 als Synergo wisten de eerste twee wedstrijden in de competitie met ruime cijfers te winnen en mochten dus uit gaan maken wie er koploper zou worden. NKC’51 wist de eerste aanval van Synergo te pareren en zelf direct te scoren door een vrije bal te verzilveren. Synergo antwoordde snel en trok de stand gelijk, 1-1. In de eerste helft lag het initiatief bij NKC’51, door veel verdedigende rebounds te pakken en scherp te zijn in de aanval werd er een mooie voorsprong gecreëerd.

Via 2-4 en 4-6 werd het 4-8 voor NKC’51. Synergo wist moeilijk tot scoren te komen en NKC’51 bleef met scherp schieten, zo kon het de voorsprong vergroten en stond er vlak voor het einde van de eerste helft de stand van 8-15 op het scorebord. Echter, NKC’51 ging toch niet met een goed gevoel de rust in, omdat het nog twee snelle en makkelijk weggegeven treffers tegen kreeg, waardoor het Synergo weer in de wedstrijd liet komen. Ruststand 10-15.

NKC’51 wilde het verschil dat in de eerste helft niet gemaakt werd, nu wel maken en begon ook goed aan de tweede helft. Direct werd de 10-16 gemaakt. Synergo bleef aanhaken waardoor NKC’51 de gewilde marge niet kon vergroten. Door ergernissen aan de kant van NKC’51 op de leiding ging de scherpte die de ploeg in de eerste helft wel had verloren en speelde het zichzelf beetje bij beetje uit de wedstrijd. Steeds meer aanvallen leverden geen resultaat op en Synergo sloop dichterbij. NKC’51 was het helemaal kwijt en zo kon Synergo uiteindelijk de stand gelijktrekken op 18-18.

Hierna wist de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te komen door twee keer te scoren, 20-18. Deze voorsprong was van korte duur, omdat NKC’51 twee keer snel wist te antwoorden en zo was de stand weer gelijk. In de laatste fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht door om en om te scoren. NKC’51 tekende nog voor de 23-24, maar door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd, en kon Synergo de 24-24 maken. In de laatste minuten wisten beide ploegen de korf niet meer te vinden, waardoor de punten werden gedeeld.

Komend weekend speelt NKC’51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen een bekende tegenstander, Noviomagum uit Nijmegen. Aanvang 15:45.