Langeveen sleept punt uit het vuur tegen La Première

Zondag kwam La Première AVC op bezoek bij Langeveen. ‘Lap’ staat momenteel 3e en lijkt mee te gaan doen om het kampioenschap in de 5e klasse A. La Première begon feller aan de wedstrijd, maar al snel stond Langeveen goed en kon het ook aanvallend mee voetballen. Van beide kanten werden mooie aanvallen gecreëerd, maar dit leidde niet tot grote kansen. In de 15e minuut kwam er een goede voorzet van Rolf Snijders. Mart Leus kopte deze voorzet terug op Simon Schröder. De laatst genoemde speler schoot net naast via een voet van een verdediger. La Première kreeg in de 23e minuut een vergelijkbare kans, maar deze werd voorlangs geschoten.

La Première kreeg steeds meer balbezit, maar dit leidde niet tot grote kansen aan de kant van de gasten. In de 36e minuut kwam er een uitbraak van Langeveen. Een voorzet vanaf de rechterkant op Wessel Waaijer werd doorgekopt naar Simon Schröder en hij schoot de bal op de 5 meter met een volley binnen: 1-0. Langeveen en La Première bleven aanvallen en in de 40e minuut werd een corner bijna binnen gekopt door Stan Mensen, de keeper tikte de bal er knap uit. Net voor rust kreeg Lap een vrije trap op randje 16. Deze werd net naast geschoten door Krüzen.

Het beeld in de 2e helft was in het begin niet veel anders. Langeveen leek goed te staan. Toch kwam er een communicatie fout waardoor La Première de bal zo kon binnen schieten, maar Roy van de Aast kwam goed voor langs vliegen waardoor de bal er toch niet in ging. Vlak daarna kreeg Lap een uitbraak door balverlies van Langeveen op het middenveld. Deze werd goed uitgespeeld door de twee aanvallers: 1-1. Langeveen had nog geen minuut later al bijna een antwoord klaar, alleen Mart Leus stuitte op de keeper. La Première dacht voor te komen in 66e minuut, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 72e minuut volgde er 3 corners voor La Première achter elkaar. 2 corners werden net naast gekopt en 1 knap gered door Thijs Averes. Door wederom balverlies op het middenveld van Langeveen kwam een doelpunt van La Première: 1-2. Langeveen kwam via Simon Schröder recht op de goal af, maar ook hij liep tegen de keeper op. Langeveen ging aanvallender voetballen en kreeg in de 78e minuut een vrije trap op 25 meter. Roy van Aast ging achter de bal staan en schoot de bal via de muur binnen: 2-2

Vijf minuten voor het einde kon La Première weer op voorsprong komen, maar Thijs Averes hield de bal tegen. Vlak daarna kreeg La Première een vrije trap op puntje zestien. Deze belande op de kruising lat. In de blessure tijd kreeg La Première weer een vrije trap op randje 16. Deze werd een meter over geschoten. Niet veel later floot de scheids af. Eindstand 2-2.