Blauw Zwart hard onderuit bij SEV

Een goed resultaat in de veldcompetitie – de koppositie én een ongeslagen status – is niet per definitie een voorbode voor een perfecte start in de zaalcompetitie. Daar kwamen de korfballers van Blauw Zwart afgelopen zaterdag achter in Zelhem. Na zestig minuten strijd tegen SEV, keerden ze zonder punten en een grote nederlaag huiswaarts.

Het spel was, ondanks de stand, gelijkwaardig. SEV draaide direct een lange aanval, maar Blauw Zwart gaf voldoende druk om ze niet tot scoren te laten komen. Die verdedigende druk werd beloond, want daarop maakten de Wierdenaren de openingstreffer. In het vervolg van de eerste helft liepen ze daarentegen achter de feiten aan: het scorend vermogen bleef achter ten opzichte van SEV. Er werden aan beide kanten voldoende kansen gecreëerd, maar SEV had een betere afronding en wist slimmer met overtredingen om te gaan.

Na rust bleek het gat te groot om aan te kunnen haken. Blauw Zwart bleef proberen en de resterende tijd begon te dringen, waardoor de aanvalsopzet gehaaster werd. Na een time-out aan de kant van SEV, was het duidelijk dat een ‘comeback’ niet meer voorhanden was. Zij behaalden wel hun normale doelsaldo, waardoor de wedstrijd zakelijk werd uitgespeeld. Eindstand 20-10.

Geen punten dus voor Blauw Zwart in de eerste zaalwedstrijd. In een poule waar iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen, kunnen aanvankelijk weinig voorspellingen worden gedaan. Aanstaande zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen Hemur Enge, thuis in sporthal ’N Dikken.