Tornado wint met 4-0 van Orion

Tornado dames staat op nummer één op de ranglijst.  Om deze plek stevig vast te houden is het belangrijk om zo veel mogelijk punten te blijven halen. Tornado was daarom ook erg gebrand om alle punten te pakken tegen Orion. De eerste set begon Tornado scherp. Aanvallend en verdedigend waren de dames uit Geesteren erg sterk en konden zij de voorsprong al vroeg in de eerste set pakken. Orion maakte het op sommige momenten ook moeilijk voor Tornado. Door een goede servicedruk wisten zij de eerste helft goed mee te komen omdat de pass stagneerde van Tornado.

Tornado bleef de voorsprong behouden door aanvallend veel punten te blijven scoren, dankzij spelverdeelster Pleunie Klein Haarhuis die de aanvallers goed wist te vinden waar de pass ook binnen viel. Naarmate de set vorderde bleef Tornado erg stabiel in het spel. Aanvallend was Tornado de bovenliggende ploeg. Daardoor kon Tornado de set naar zich toetrekken met 25-17. De tweede set begon Tornado weer meteen sterk. Tornado bepaalde het spel en bleef de gehele set haar ding doen. Door een aantal serve fouten gaf Tornado punten weg aan Orion. Desondanks kon Tornado haar niveau vasthouden en de set binnenhalen met 25-15.

De derde set kwam Orion meer in het spel. Aanvallend maakte zij meer punten en met een sterke serve konden ze Tornado onder druk leggen. Tornado zorgde ervoor met hard werken dat ze weer op voorsprong kwamen. Deze set heeft Tornado gewonnen met 25-15. Met veel vertrouwen ging Tornado de vierde en laatste set in, toch verliep het in het begin niet hoe Tornado het had gewild. Passend en aanvallend was Tornado niet sterk en liet Orion de overhand nemen. Orion nam het voortouw in de set.  Na een achterstand van 14-18 vocht Tornado terug om de set niet te verliezen. Door hard werken en vechten voor elk punt kon Tornado de set binnenslepen met 25-21. De 4-0 overwinning was binnen en konden er weer 5 punten worden bijgeschreven.

Volgende week zaterdag speelt Tornado haar laatste uitwedstrijd van de eerste helft en hoopt dan de ongeslagen status vast te houden. De wedstrijd start om 17.00 uur tegen de dames van Twente ’05 in de Pathmoshal te Enschede.