Heerlijk crossweer tijdens 2e AVT Lageveldloop

Afgelopen zaterdag was alweer de 2e AVT Lageveldloop van het seizoen 2018-2019. De weersomstandigheden waren perfect, niet te warm, niet te koud en droog. Al met al heerlijk crossweer! Om 13.00 uur klonk het startschot voor de 10km. 4 uitdagende rondes van 2,5 km met daarin alle facetten die recreatiepark Het Lageveld te bieden heeft. Danny Koppelman uit Hoge Hexel ging er bij de start als een speer vandoor en was wederom de snelste. Hij finishte in een tijd van 35.13 minuten. Rutger op den Dries en Mark Saathof van het ZorgSaam Lopers Company runningteam werden respectievelijk 2e en 3e in 38.15 en 39.41. Bij de dames was het Claudia van Tellingen uit Sleen die in een tijd van 50.30 als eerste dame finishte. Shanon Boerrigter van Atletiekvereniging Twenterand werd 2e in een knappe tijd van 52.26 en Jacqueline Oude Bennink werd 3e in ook een mooie tijd van 53.18.

Om 14.10 uur was het de beurt aan de kinderen. Met gespannen koppies stonden ze aan de start van de 1.500 meter kidsrun om 1 ronde te crossen op Het Lageveld. Prachtig om te zien! Stef Jaspers Faijer finishte als eerste in een tijd van 5.44 minuten en daar vlak achter Laura Boers in een tijd van 5.47. Julia Seppenwoolde van ASV Atletics finishte als eerste in de categorie meisjes t/m 9 jaar in een tijd van 6.42. Bij de jongens t/m 9 jaar was Kris Nijzink de winnaar in een tijd van 6.07 minuten.

Om 14.30u ging de 2,5 km van start met een gemĂȘleerd deelnemersveld. Mooi om te zien dat ook de wat oudere garde zin had in een sportieve prestatie. Frank Averink van AV Rijssen kwam als eerste over de finish in een tijd van 9.06 minuten. Bij de dames finishte Nora Assink van Spurt ’88 als eerste in een mooie tijd van 10.45.

Tot slot de meest populaire afstand van deze middag, de 5 km. De koplopers bij de mannen finishten vlak achter elkaar: Niels Bourgonje van Rotterdam Atletiek werd 1e in een tijd van 19.50 minuten, Thomas van der Wal uit Klazienaveen finishte als 2e in een tijd van 19.59 en Evert Teunis uit Vriezenveen werd 3e in een tijd van 20.12 minuten. Ook bij de dames werd er flink gestreden. Marieke ten Brinke won in een tijd van 21.57, daarachter kwam Jolanda van Dam van ACO Van Elderen als 2e over de finish in een tijd van 22.04 en als 3e was het Rianne Aarnink uit Enschede die finishte in ook een prachtige tijd van 22.25 minuten.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl. De volgende AVT Lageveldloop wordt onder de naam Valentijnscross gehouden op 9 februari 2019. Meer informatie: www.lageveldlopen.nl