Zwart Wit te sterk voor EKCA

Na een korte en intensieve voorbereiding, mochten de korfballers van Zwart Wit deze winter voor de eerste keer afgooien in de zaal. Tegenstander betrof het Arnhemse EKCA. De twee ploegen hebben elkaar de afgelopen jaren meerdere keren getroffen en vorig seizoen bleek het voor de Arnhemmers niet mogelijk om te winnen van de Deldenaren. Zwart Wit begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en kwam EKCA nauwelijks tot kansen. Aanvallend bleek het voor Zwart Wit nog aftasten in de zaal, maar wel kwam er een 4-0 score op het bord.

In de eerste helft was het met name Zwart Wit die het tempo bepaalde en bepalend was voor het wedstrijdbeeld. Plichtmatig werd de eerste helft uitgespeeld en brak bij 10-5 de rust aan.

In de tweede helft zakte het tempo van de Deldenaren wat weg, maar verdedigend bleven zij sterk. EKCA kwam moeizaam tot kansen en moeizaam tot scoren. Doordat ook EKCA weinig creëerde was het speelbeeld van een minder niveau dan de eerste helft. Bij een stand van 12-5 lieten de Deldenaren de teugels iets vieren en kon EKCA de score een draaglijker aanzien geven, maar de overwinning kwam voor Zwart Wit niet in gevaar. Eindstand 17-11. Komend weekend wacht een relatief onbekende tegenstander, namelijk WSS uit in Oude Pekela.