NKC’51 een maatje te groot voor Revival

Dit weekend speelde NKC’51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. In Nijverdal ontving de ploeg van Gert Schorn Revival uit Terschuur. NKC’51 kende een goede eerste helft van de veldcompetitie waar het bovenaan in de eerste klasse staat en ook werden er goede wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, waar er van ploegen met overgangsklasseniveau gewonnen werd. Revival staat in de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse en daarom was NKC’51 de favoriet voor de overwinning.

In het begin van de wedstrijd liep de score gelijk op en dat kwam mede door een wat gelaten NKC’51. Aanvallend creëerde het genoeg kansen, maar verdedigend werden er onnodige fouten gemaakt en deze werden direct afgestraft. Revival wist nog een 2-4 voorsprong te nemen, maar dit was het startsein voor NKC’51 om scherper te worden. Tot 7-6 kon Revival meekomen, daarna lag het initiatief volledig bij de Nijverdallers. Revival wist aanvallend niet onder de druk uit te komen en kon het tempo verdedigend niet bijhouden, waardoor NKC’51 tot aan de rust de voorsprong uitbouwde naar 16-9.

Na rust was het zaak voor NKC’51 om scherper te beginnen ten opzichte van de eerste helft. Dit werd ook gedaan, in de eerste tien minuten van de tweede helft was NKC’51 heer en meester en werd het verschil gemaakt. NKC’51 incasseerde in deze fase maar één tegendoelpunt en wist zelf tien keer te scoren, 26-10. NKC’51 bleef ook naar het einde van de wedstrijd goed scoren mede doordat alle acht spelers de korf wisten te vinden, maar liet in de omschakeling af en toe een steek vallen. De teller stopte bij 37 en Revival wist daar 14 doelpunten tegenover te zetten.

Komend weekend speelt NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen in Voorthuizen, tegen Spirit. Aanvang 19:00.