HC Twente MB1 herfstkampioen in Super-B

Zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop van HC Twente Meisjes B1 op het programma. Daarvoor moest afgereisd worden naar Zoetermeer om tegen de gelijknamige hockeyvereniging te spelen. Op een fantastisch complex begon de wedstrijd met een energiek Zoetermeer. De meiden van HC Twente hadden moeite met het veld van Zoetermeer en de stuiterende ballen. Naarmate de eerste helft verdere kwam HC Twente beter in de wedstrijd en begon meer kansen te creëren. De 0-1 kwam nog voor rust op de borden. De eerste strafcorner was direct raak, Laura Spanjer sloeg deze hard en gedecideerd in.

Na de rust werd het spel – van beide zijden – er niet beter op. Maar een prachtige uitbraak werd zo mogelijk nog mooier afgemaakt door Emma Mulder. Na een lange sprint werd de bal diagonaal hard achter de keeper geslagen: 0-2. Zoetermeer ging meer en meer druk zetten. Dat leverde een aantal lastige momenten op voor de goal van HC Twente, maar uitbraken aan de andere kant waren er evenzeer. Zeker toen Zoetermeer de 1-2 binnenschoot nam de spanning en onzorgvuldigheid in de wedstrijd toe. Ondanks dat hielden de meiden van HCTwente nog relatief eenvoudig stand. Door het gelijke spel van Bloemendaal tegen Hockey Club Klein Zwitserland, staat HC Twente nu alleen aan kop met 4 winst- en 1 verliespartij en is daarmee herfstkampioen in de Super-B.