Belangrijke overwinning v.v. Den Ham

Na een tumultueuze week door o.a. een trainerswisseling moest Den Ham aantreden tegen ASC’62. Trainer Jurgen Kok (foto) had met name in defensief opzicht een aantal zaken gewijzigd in de Hammer opstelling. Door een langdurige blessure is immers Tom Hallink niet inzetbaar en moet zijn plaats worden ingevuld. Dat gebeurde deze middag door Michiel Schurink naar in linker zone te positioneren, waardoor normaliter rechtsback Rane Kootstra in de rechter zone kwam te spelen met daarnaast Randall van Haarst als opkomende back aan de rechterkant. Het moet gezegd dat deze keuzes goed uitpakten. Met name Randall was aan de rechterzijde een gevaar door zijn snelle rushes.

Toch was het aan uitblinker doelman Jeffrey Ekkel te danken dat Den Ham niet na 14 minuten op achterstand kwam, toen hij een bal uit de hoek ranselde. In de 28e minuut had de Hammer tactiek succes. Roy Zorgdrager brak door, omspeelde doelman Scherpenkate van ASC’62 en scoorde beheerst de 1-0. Voor de pauze had Den Ham nog enkele mooie kansen op de voorsprong uit te breiden. O.a., Thomas Remmink zag zijn prime ingeschoten bal door doelman Scherpenkate geblokt, waarbij de Hammer supporters het doelpunt al telden.

Na de pauze kwam ASC’62 goed uit de kleedkamer. Mede ingegeven door de Hammer tactiek combineerden ze op het middenveld, waarbij de Hammer spelers menigmaal het nakijken hadden. Echt tot kansen resulteerde dit niet. Na ruim 60 minuten kwamen de eerste tekenen van vermoeidheid boven, waarmee werd bevestigd dat de Hammer speelwijze o.a. is gebaseerd op een goede lichamelijk fitheid. Iets waar de komende weken ongetwijfeld aan zal worden gewerkt.

Den Ham kreeg nog wel kansen. O.a. een kopbal op de lat van Rane Kootstra. ASC’62 werd terug gedrongen en trok meermalen aan de noodrem, wat resulteerde in een 4-tal gele kaarten gegeven door de goed leidende scheidsrechter Klein-Gansey, waar bij enkele overtredingen door de supporters van de Hammenaren om een andere kleur werd gevraagd.

In de 89e minuut werd Roy Zorgdrager randje zestien onderuit gehaald. Uit de daarop volgende prima ingestudeerde vrije trap van Roy Zorgdrager naar Joost Veurink die met een geplaatste bal Rane Kootstra wist te vinden, kon Rane eenvoudig de 2-0 scoren. De verdediging van ASC’62 stond erbij en keer er naar. Dat was tevens de eindstand van deze wedstrijd. Een wedstrijd waarbij het opviel dat er duidelijk weer meer elan zat in de Hammer ploeg.