HC Twente MB1 na overwinning gedeeld eerste in Super-B

Zaterdag kwamen de meiden van Hilversum MB1 bij HC Twente MB1 op bezoek. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, gezien de stand op de ranglijst in de Super-B competitie: HC Twente MB1 op plek 2 met 6 punten uit 3 wedstrijden en Hilversum op plek 3 met een punt minder. Onder fantastische omstandigheden werd deze wedstrijd afgewerkt. HC Twente nam direct het initiatief en wist volle druk op het Hilversumse doel te zetten. Ondanks een handvol aan kansen wist HC Twente nog geen voorsprong op de borden te zetten. Een van de spaarzame gevaarlijke uitbraken van Hilversum werd knap door Laurie Hietbrink gekeerd, waardoor de ruststand op 0-0 bleef steken.

Met goed en verzorgd hockey wilde HC Twente dit in de tweede helft voortzetten, echter dat werd steeds lastiger. Het spel werd naarmate de 2e helft vorderde onrustiger (HC Twente) en opportunistischer (Hilversum). Toch wist HC Twente bij vlagen goede en gevaarlijke aanvallen op te zetten. Na een mooie aanval die op de paal belandde wist Noa Westenberg de bal uiteindelijk wel in het doel te krijgen. Met nog 20 spannende minuten voor de boeg, gingen de scheidsrechters een steeds zwaarder stempel op de wedstrijd drukken. Dit leidde uiteindelijk tot diverse groene en 4 gele kaarten, waardoor er op een bepaald moment nog maar 19 speelsters in het veld stonden. Een situatie die gezien de spelintentie en overtredingen van beide teams aan de zware kant was.

Dit kwam het spel van beide teams dan ook niet ten goede. Uiteindelijk wist HC Twente de wedstrijd nog redelijk eenvoudig tot een goed einde te brengen, waardoor er wederom 3 punten bijgeschreven konden worden. Door verlies van koploper Bloemendaal staan beide teams nu gedeeld op de eerste plaats.