WVC Volley heren onderuit tegen Volga

Afgelopen woensdagavond stond de 2de doordeweekse wedstrijd voor Weghorst Makelaardij WVC op het programma, ditmaal in Gaanderen tegen Volga H. De 1ste set werd begonnen met Peter Oosterhuis op spel, Jarek Sobszynski (helemaal terug van weg geweest) en Daniel Brouwer op mid, Ruben de Koeijer en Wiljen Veldhuis op buiten en Hans Gelten op diagonaal. De goede passing van de wedstrijd tegen Bovo werd meegenomen en leverde het vaak genoemde gewenste spelletje op: Peter kon het spel prima verdelen, waarbij vooral de midaanvallers met harde rake klappen de punten binnen haalden. Omdat ook de verdediging scherp en actief was, kwam de tegenstander er niet aan te pas: 20-25 winst

Ook de 2de set werd met dezelfde 6 spelers begonnen, maar het hoge niveau kon niet worden vastgehouden. Al moet ook credit gegeven worden aan de tegenstander, die beter in het spel kwam. Vooral blokkerend was Volga erg sterk, wat vaak resulteerde in een direct of indirect punt. Mede door dit sterke optreden van Volga, werd er een voorsprong gepakt, die ruim werd uitgebreid: 22-16. Geslagen positie, maar het laatste punt moest nog wel gepakt worden door Volga. WVC Volley knokte zich door een lange serviceserie dapper terug, kreeg zelfs een setpunt (23-24), maar zag de set toch verloren gaan: 26-24

De 3de set start met enkele wijzigingen, met Arnold Hilberink erin op mid (voor Daniel Brouwer) en Rik Buijse op diagonaal. Ondanks deze wijzigingen nam WVC direct het initiatief in de set, wat ook wel laat zien dat coach Arjan Heuver makkelijk alle mogelijkheden kan toepassen zonder dat het team serieus verzwakt. De hele set is de voorsprong voor WVC, tot ook nu een ruime marge van 16-22. Volga voerde de druk behoorlijk op en kwam via een lange serie langszij. Sterker nog, ondanks wederom een setpunt voor WVC, pakte Volga vanuit geslagen positie ook deze set met 26-24. Een harde en doffe dreun voor WVV. In de 4de set ging de kaars vlot uit en via 12-2 en 19-10 werd ook deze set, nu met 25-14, verloren.