Jolly Jumpers, ondanks verlies, waardige tegenstander Den Helder

Afgelopen zondag stond een uitwedstrijd voor het eerste damesteam van Jolly Jumpers op het programma tegen de nummer 5 van de competitie, Dozy Den Helder. De wedstrijd kende aan beide kanten een slechte start. Het leek wel of de teams zenuwachtig waren, waardoor de eerste score even op zich liet wachten. Den Helder begon sterker te spelen. De dames van Jolly Jumpers moesten nog even wakker worden. Stand na eerste kwart: 16-10.

Het tweede kwart ging gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd. Het team uit Den Helder kwam snel in de problemen met teamfouten. Jolly Jumpers wist hier echter niet van te profiteren waardoor het verschil in punten niet kleiner werd. Stand na tweede kwart: 34-30.

Na de rust begon Den Helder goed en liet Jolly Jumpers over zich heen lopen. In de aanval was het erg onrustig, er werden veel risicovolle passes gegeven die grotendeels niet aan kwamen. Den Helder profiteerde hiervan. Eind derde kwart begon het Tubbergse team beter te spelen waardoor het gat werd teruggebracht naar twee punten: 52-50.

Jolly Jumpers speelde in het vierde kwart stabiel en de meiden werkten erg hard in de verdediging. Het spel ging vrij gelijk op. Na een goede steal van Jolly Jumpers, met nog twee seconden op de schotklok, kreeg Jolly Jumpers toch een fout toebedeeld. Hierdoor verloor het met zeven punten in plaats van drie punten.

De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd en is op 24 november om 20:35 uur. Tegenstander is landskampioen Grasshoppers uit Katwijk.