Bon Boys wint uit van het sterke Schalkhaar

Het kwam van diep, het kwam van ver, maar Bon Boys boekte zondag de vijfde zege op rij. Vijf minuten voor tijd vond Mick Beusenberg de weg naar de gedeelde eerste plek op de ranglijst. is in de tweede klasse J. Een voetballende ploeg, met een roulerend middenveld en sterke, handige aanvallers. Bon Boys wil graag domineren en druk zetten, maar daar kwam de ploeg in de eerste 35 minuten niet aan toe. Dat was voor een groot deel de verdienste van Schalkhaar. Bon Boys speelde onrustig en slordig, maar tien minuten voor rust kreeg de ploeg eindelijk wat greep op de tegenstander. En dat resulteerde zowaar in de beste kans van de eerste helft toen Milan Bultman alleen op de sterke doelman van Schalkhaar afging. Die won het een-tegen-een-duel, waardoor het bij rust 0-0 was.

Na rust werd Bon Boys sterker en kreeg eindelijk het middenveld in handen. Meteen na de pauze kwam Mick Beusenberg – hij werd met een splijtende pass van achteruit vrijgespeeld door Martijn Schuur – alleen voor de keeper, maar hij schoot de bal net naast. Vanaf
dat moment ontrolde er zich een aantrekkelijke, open wedstrijd, tussen twee teams die aan elkaar waren gewaagd. Het kon alle kanten op en er waren kansen voor beide teams.

Vijf minuten voor tijd was daar de kans voor de goed ingevallen Koen ter Hogt. Hij kwam alleen voor de doelman, maar die wist ten koste van een hoekschop redding te brengen. Het bleek uitstel van executie. De corner van Milan Bultman werd half gemist door de doelman, waarna de bal bleef hangen. Via Jeffrey Zijlstra kwam de bal bij Mick Beusenberg terecht en die wist wel raad met zijn buitenkansje: 0-1, wat tevens de eindstand was.