SVZW pakt punt bij Buitenpost

SVZW, nog steeds kampend met een hoog aantal blessures, kwam tegen vv Buitenpost fanatiek uit de startblokken en was het Lars Kamperman Leferink die in de 1e minuut een eerste schot waagde waaruit de eerste corner ontstond. Een echt grote kans een minuut later voor Yessin Maskoul, ook die poging eindigde in een hoekschop en had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. In de 27e minuut werd het overwicht van de gasten uit Wierden beloond: Sten Knol leverde een goede voorzet af van waaruit Frank Smit (foto) de 0-1 aantekende, volkomen verdiend.

Dat was ook de gele kaart voor Jelmer Vos namens Buitenpost na een rot overtreding op de snelle Yessin Maskoul en eenzelfde lot was in de 33e minuut beschoren voor Danny Boersma. Uit de vrije trap knalde Nigel Michels rakelings over en deed Buitenpost daarop iets terug via Rob Dijkstra in de 37e minuut, tot doelpunten leidde het allemaal niet en was het laatste wapenfeit uit die eerste helft een te slap schot van Yessin Maskoul dat toch nog een corner opleverde. SVZW had in dat eerste bedrijf duidelijker afstand moeten nemen van de tegenstander gezien de vele kansen en het overwicht, maar het bleef tot aan de thee bij een krappe 0-1 stand.

Twee ongewijzigde elftallen verschenen in het tweede bedrijf op het natuurgras en allengs werd duidelijk dat Buitenpost trainer Rene van der Weij het nodige had rechtgezet want men zette veel meer druk op SVZW dat daardoor steeds vaker achteruit moest. Toch waren het de Wierdenaren die voor enig gevaar stichtten via een schitterende pass van Sten Knol op de onzichtbare Deniz Sahbaz en het via Yessin Maskoul geen doelpunt maar wel een corner opleverde. In de 56e minuut zag Nigel Michels zijn schot naast het doel van Buitenpost verdwijnen en kwam het antwoord vlak daarop tot twee keer toe via vrije trappen van Robin Huisman de Jong, die uiteindelijk geen gelijkmaker opleverden.

Uit de daaropvolgende Wierdense aanval trof Yessin Maskoul het zijnet, uw verslaggever telde de 0-2 reeds, het werd een corner en de krappe voorsprong bleef realiteit. Vervolgens ontving ook John Lubbers namens de gasten de gele kaart en schoot Robin Huisman de Jong uit de vrije trap ruim over. De druk op SVZW werd echter steeds groter, de ploeg haalde de trekker niet over en het wachten was op de gelijkmaker, waar Joran Olijve in de 71e minuut dichtbij was. De vrees voor die gelijkmaker nog maar net opgeschreven of het was raak, Berend Schootstra voltrok het vonnis en zette de 1-1 op het scorebord wast later tevens de eindstand bleek.