KV Rigtersbleek pakt verdiend twee punten bij Telstar

Voor de achtste keer mocht Rigtersbleek zich opmaken voor een, en tevens de laatste, veldwedstrijd voor de aanvang van de zaalcompetitie. Een achtste wedstrijd die normaal pas na de zaalcompetitie gespeeld wordt. Ondanks de gedachten die stiekem al afdwaalden naar de zaal was het toch van belang de focus te houden en twee belangrijke punten te halen in Hoevelaken.

In het zonnetje werd het fluitsignaal gegeven en al snel werd er door Rigtersbleek tegen Telstar een ruime voorsprong behaald, na een kwartier spelen stond het 1-5 voor de ploeg uit Enschede. Noodzakelijk om op dit moment de voorspong vast te houden en zeker niet te verzwakken. De luxe voorsprong die behaald werd moest richting de rust worden uitgebreid. Rigtersbleek wist door te zetten en in de rust stond het 5-10.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat Telstar normaal gesproken een ploeg is die doorzet, maar dat er op dit moment geen vertrouwen meer in zit. Na rust gaat het echter in scoreverloop gelijk op en Telstar weet dit redelijk vast te houden. Er breekt een moment aan dat door beide ploegen moeilijk wordt gescoord. Met nog 10 minuten te spelen en een tussenstand van 9-15 lijkt de wedstrijd gespeeld en kan Rigtersbleek de wedstrijd rustig uitspelen. Met een eindstand van 13-16 laat Rigtersbleek Telstar nog te dichtbij komen, gezien het grote niveauverschil in deze wedstrijd. Maar met een goed gevoel kan er vooruit worden gekeken richting de zaal.