Blauw-Zwart na winst “Herbstmeister”

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd op het programma voordat het zaalseizoen begint. Tegenstander was KCD uit Doorn, de ploeg waartegen het team van Marco Groothuis het seizoen in de vierde klasse begon. De Wierdenaren zegevierden destijds thuis met 12-10 en zij konden niet weten dat dit de opmaat was tot een uiterst succesvolle eerste helft van de veldcompetitie. In de overige zes wedstrijden werd gewonnen van SDO, Hemur Enge en KIOS ’45. Midlandia en SEV, als eerste en derde geklasseerd, werden knap op een gelijkspel gehouden.

Door deze goede reeks stond Blauw-Zwart op doelsaldo op plaats 2 in de competitie, achter Midlandia. Voor de Wierdense formatie was het zaak om deze goede lijn door te zetten, om zo met een goed gevoel het zaalseizoen te beginnen. Om half vier werd er afgegooid in Doorn en de wedstrijd ging de eerste twintig minuten gelijk op. De wijze waarop beide teams hun doelpunten scoorden was wel verschillend. Daar waar Blauw-Zwart gevarieerd tot scoren kwam, bleek KCD uiterst koelbloedig bij kansen die zij kregen. In de eerste helft kwam KCD alleen tot scoren via vrije ballen en strafworpen, iets dat te wijten was aan een te gretige verdediging aan Wierdense kant. Toch konden de blauwhemden na dertig minuten gaan rusten met een voorsprong van drie doelpunten, 5-8.

Het was zaak om in de tweede helft gauw de voorsprong uit te bouwen, de grote hoeveelheid aan kansen nu wel af te maken en zodoende de wedstrijd snel in het slot te gooien. Het tweede bedrijf begon goed voor de bezoekers en de voorsprong werd uitgebouwd naar 6-10. KCD gaf zich niet gewonnen en beproefde haar geluk in afstandsschoten. Deze tactiek pakte voor de thuisploeg goed uit en door vijf van deze schoten te verzilveren, hadden zij de stand gelijk getrokken tot 11-11. In de time-out die hierop volgde, werd het vizier van Blauw-Zwart weer scherp gesteld.

De ploeg zette de schouders er weer onder en nam het initiatief over van de thuisploeg. Via 12-14 werd uiteindelijk het beslissende gat geslagen bij een stand van 13-16. Beide teams kwamen nog eenmaal tot scoren, waardoor de eindstand bepaald werd op 14-17. De gewenste overwinning was behaald en Blauw-Zwart kon twee verdiende punten meenemen naar Overijssel. In de kantine van KCD werd de euforie nog extra versterkt, doordat bekend werd dat koploper Midlandia punten had verspeeld bij Hemur Enge. Hierdoor staan de Wierdenaren onverwacht bovenaan de ranglijst met twee punten voorsprong op titelkandidaat Midlandia. Voor Blauw-Zwart wacht nu eerst het zaalseizoen.