SDO verliest streekderby van KIOS’ 45

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de derby tussen SDO en KIOS’ 45. Dit was de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Vanaf de eerste minuut werd het al duidelijk, onder het toeziend oog van het vele publiek, dat dit een beladen wedstrijd zou gaan worden. Oude gezichten waren weer te zien op het sportpark wat tot een leuke en prettige sfeer zorgde.  Het eerste doelpunt viel aan de kant van de bezoekers, 0-1. Niet veel later wist ook de thuisploeg de korf te vinden en op een gelijke hoogte te komen. Hierdoor kwam de stand van 1-1 op het scorebord te staan. KIOS’ 45 wist daar weer op te antwoorden en bracht de score naar een 1-2 voorsprong in het voordeel van de gasten.

Door het volwassen spel van de beide ploegen werd er een leuke en strijdlustige 1ste helft op de mat gelegd. De Oranjehemden wisten zelfs de korf 2 keer te raken waardoor de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam, 3-2. Zo ging de score heen en weer waardoor de beide teams bij elkaar in het spoor bleven. Bij een stand van 5-5 wist KIOS’ 45 de korf twee keer te raken en werd het 5-7. Net voor het rustsignaal scoorden beide teams waardoor er een tussenstand van 6-8 op het scorebord kwam te staan. Een eerste helft dat voor de spelers als voor het publiek aantrekkelijk was, een helft waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Na rust kwamen de Oranjehemden in een dalletje doordat de tegenpartij de ene kans na de andere kans wist af te ronden en hierdoor vleugels kreeg. De thuisploeg probeerde hier een antwoord op te geven maar het mocht niet meer baten. De ploeg uit Sibculo bleef scoren en wist een gat van 12 doelpunten te slaan. Toch liet het jonge team van SDO de moed niet in de schoenen zakken en wist hier en daar nog een doelpuntje mee te pakken. De einduitslag gaf een vertekend beeld van het spelbeeld. KIOS was in de tweede helft wel omzettend efficiënt. Einduitslag SDO – KIOS 8-21.