Verlies SDO bij KCD

Zaterdag reisde SDO af naar Doorn om haar laatste uitwedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen te spelen tegen KCD. Na het gelijke spel tegen Midlandia, was het team van plan om meer punten binnen te slepen. Onder zomerse weersomstandigheden floot de scheidsrechter om 15.30 uur voor het eerst. Het eerste doelpunt viel in de eerste aanval van de thuisploeg, 1-0. De bal ging naar het andere vak en de Westerhaarders konden snel antwoorden met een raak afstandsschot. Een gelijke stand, 1-1. Na een aantal mislukte aanvallen van beide ploegen maakte een speler van KCD een overtreding op een heer van SDO waardoor de Oranjehemden een strafworp mee kreeg, deze werd achteloos in het mandje gelegd. SDO aan de leiding met een stand van 1-2.

De thuisploeg wist de stand weer gelijk te maken door een overtreding op een heer, 2-2. Het ging dus gelijk op, en het leek een spannende wedstrijd te worden. KCD wist weer een afstandsschot af te ronden maar weer wisten de SDO’ers er een gelijke stand van te maken waardoor er een stand van 3-3 op het scorebord kwam te staan. Toen vielen de Westerhaarders in een dal waarbij de kansen niet meer benut werden. De thuisploeg wist op een voorsprong te komen van 4 doelpunten, 7-3. Hierna werden de aanvallen niet meer benut  Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een stand van 7-3.

Na een verhit gesprek in de rust gingen de spelers terug het veld in. Er werd weer bij SDO meer gecommuniceerd in beide vakken wat resulteerde in een doelpunt in de eerste aanval van de bezoekers in de tweede helft. Toch bleef de thuisploeg scoren waardoor de thuisploeg een gat sloeg van vijf doelpunten. Op het scorebord stond een stand van 10-5. De Oranjehemden lieten hun hoofd niet hangen en kwamen dichterbij.  Ze probeerden het gat te dichten en er ontstonden irritaties bij de thuisploeg. De SDO’ers wisten het gat te verkleinen naar 2 doelpunten, 12-10. Met nog 2 minuten op de klok ging het team van Jan Nijkamp er voor. Er werd geknokt voor elke bal, waardoor nog een overtreding werd gemaakt, deze vrije bal werd benut door KCD waardoor de wedstrijd was beslist.
De scheidsrechter floot bij een stand van 13-10 op het scorebord de wedstrijd af.