Opnieuw geen punten heren VKC’03

Zaterdagavond stond voor de heren van VKC’03 de uitwedstrijd bij ZPC de Hof – VKC’03 gepland. Hoewel de heren van de Hof nieuw zijn in de competitie, hebben beide teams elkaar al eens getroffen tijdens een oefenwedstrijd eind vorig seizoen. Helemaal nieuw was het team dus niet.

Na het eerste fluitsignaal duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel. De eerste minuten bestonden voornamelijk uit uitsluitingen en doelpogingen. De Hof bleek net iets beter met haar kansen om te gaan dan VKC’03 en sloot daardoor het eerste kwartje af met een 1-0 voorsprong.

De coach van VKC’03 gaf zijn team een compliment voor het harde werken, maar gaf ook aan dat het afronden veel beter moest. Hier werd in het tweede kwartje niet gelijk gehoor aan gegeven. De heren van de Hof verzilverden enkele kansen en breidden zo hun voorsprong uit naar 4-0. Halverwege het tweede kwart werden de heren uit Tubbergen wakker. Nadat Tom ter Wee een overtal situatie wist te benutten, wist VKC’03 voor het einde van het tweede kwartje nog tweemaal het net te vinden. Tussenstand 4-3. Tijdens het derde kwart bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Helaas wist VKC’03 niet te profiteren van de vele overtal situaties die zij kregen. Beide teams scoorden 2 keer wat de tussenstand na het derde kwart op 6-5 bracht.

De heren uit Tubbergen pepten elkaar op voorafgaand aan het laatste kwart. Ze hadden het besef dat hier wel eens de eerste punten van het seizoen verdient konden worden. Met die insteek werd dan ook aan het laatste kwart begonnen. In eerst instantie wisten de heren uit Markelo hun voorsprong te vergroten naar 7-5, maar VKC’03 toonde veerkracht en kwam al snel terug tot een 7-7 gelijkspel. De heren uit Tubbergen roken de eerste punten al en misschien is dat wel hetgeen er mis ging. Doordat VKC’03 zich niet aan de afspraak hield en geen press legde over het hele veld, vielen er gaten in de verdediging. De Hof maakte daar gretig gebruik van wat uiteindelijk in een eindstand resulteerde van 9-7.

Doelpunten: Bram Paus drie keer en Tom Ter Wee, Rogier Krom, Ruben Weghorst en Floris Baas elk een keer.

Foto intro: Herman Zandhuis.