Spannende wedstrijd eindigt in gelijkspel voor NKC’51tegen ODIK

In de derde speelronde stond er voor NKC’51 een belangrijke wedstrijd op het programma. ODIK uit Barneveld kwam op bezoek en stond qua puntenaantal op gelijke hoogte met NKC’51. ODIK is een ploeg in vorm die al maar liefst dertig wedstrijden op rij heeft gewonnen en behoort zeker tot de titelfavorieten. De weersomstandigheden waren voor beide ploegen erg lastig, met af en toe een regenbui en harde wind.

Na een paar minuten spelen was het ODIK dat de score opende en even later ook de 0-2 noteerde. NKC’51 kwam daarna wat beter in het spel, na een 1-3 achterstand kon de stand gelijkgetrokken worden tot 3-3. ODIK en NKC’51 bleken aan elkaar gewaagd en scoorden om en om gedurende de eerste helft, waarbij NKC’51 telkens aan de goede kant van de score stond. Een paar minuten voor rust maakte ODIK, na meerdere keren dat gedaan te hebben, weer de gelijkmaker en bracht de stand op 8-8. Vlak voor het rustsignaal was het NKC’51 dat nog éénmaal scoorde en dus met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken, 9-8.

In de tweede helft was het NKC’51 dat het initiatief nam. Het verschil werd tweemaal (11-9 en 12-10) op twee doelpunten verschil gezet, maar NKC’51 kon in deze fase, waarin de ploeg het betere van het spel had, de voorsprong niet vergroten. Zo gaf het de gelegenheid aan ODIK om zich terug te knokken in de wedstrijd. ODIK scoorde twee doelpunten op rij en zo stonden beide ploegen weer naast elkaar en kon de wedstrijd weer alle kanten op.

Ook werd de spanning bij beide teams groter naarmate het einde van de wedstrijd naderde. Er werd weer om en om gescoord tot 15-15 en bij de spelers en coaches liepen de gemoederen soms hoog op, wat resulteerde in twee gele kaarten aan de kant van NKC’51. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg ODIK een cruciale vrije bal en deze werd verzilverd. Zo pakte ODIK pas weer aan het eind van de wedstrijd de leiding, 15-16. Echter, in de daarop volgende aanval wist NKC’51 toch ternauwernood de gelijkmaker te maken en de eindstand te bepalen op 16-16.

Komend weekend speelt NKC’51 de wedstrijd tegen koploper Telstar uit Hoevelaken, dat al haar wedstrijden in de competitie wist weten te winnen. Aanvang 15:30 uur.