Onervaren dames Dynamo verliezen van WVC Volley

De competitie begon voor het piepjonge team van Dynamo tegen het ervaren WVC Volley dames 1 uit Wierden. Een team dat al jarenlang hoofdzakelijk in dezelfde samenstelling speelt en dat was in de wedstrijd tegen de Tubbergse ploeg duidelijk te zien. Daar waar Dynamo een compleet nieuw team heeft en nog even nodig heeft om goed op elkaar ingespeeld te raken wisten de dames van WVC elkaar uitstekend te vinden. De 1-3 die op het eind op het scorebord stond was dan ook een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Voor vele meiden die bij Dynamo in de basis begonnen was dit het eerste moment dat het “om het echie” ging op eerste divisie-niveau. De spanning was voelbaar en dat was in de beginfase te zien. Al snel keek Dynamo tegen een achterstand van 6 punten aan. Het spel was te gehaast maar naarmate de set vorderde werd het rustiger en kwam Dynamo beter mee met Volley. Volley bleef echter wel op alle fronten de betere en dat resulteerde in een 15-25 winst voor de bezoekers. In de tweede set had Dynamo het passend beter onder controle en ging het aanvankelijk gelijk op. Maar opnieuw een serie van 6 punten maakte het gat ineens weer daar in het voordeel van Volley. Met name goed spelverdeelsterswerk van WVC maakte dat Dynamo het blokkerend niet bij kon benen en WVC een 2-0 voorsprong in sets wist te pakken (18-25).

Tussen de tweede en derde set werd er bij Dynamo op gehamerd dat er op alle fronten meer risico moest worden genomen. En dat gebeurde. Door beter en strakker te serveren kon Dynamo bij de 10 punten een klein gaatje slaan. WVC werd voor het eerst in de wedstrijd onder druk gezet. Onder aanvoering van Marije Veldhuis werden de ballen keurig afgemaakt en was het nu Dynamo dat met de winst aan de haal ging (25-20). Helaas kon de thuisploeg dit niet vast houden en wisten de bezoekers de regie weer over te nemen. De vierde set (19-25) werd een kopie van de tweede set en daarmee keerde WVC met 4 punten naar Wierden terug. Dynamo was te wisselvallig in deze wedstrijd om aanspraak op meer te maken. De grilligheid van een jonge ploeg. Goede punten werden afgewisseld met mindere periodes.