Langeveen knokt zich na rust naast VOSTA

Langeveen liet aan het begin van de wedstrijd tegen Vosta direct zien wat het wilde en zette veel druk naar voren toe. Dit resulteerde naar 5 minuten al op een kans waarbij Simon Schröder alleen op de keeper afstormde. Het lukte Simon echter niet om de bal langs de keeper te schuiven. In de 8e minuut kreeg Vosta vanuit een vrije trap een penalty te pakken. Na opzichtig vasthouden van de Langeveense back ging de aanvaller van Vosta graag naar de grond. De penalty werd binnen geschoten door Mike Trap en de 0-1 was een feit.
Langeveen liet zich niet van de wijs brengen en ging gewoon door waarmee ze begonnen waren. In de 10e minuut gingen Roy van de Aast en Simon Schröder met zn tweeën op de laatste man van Vosta af, maar het lukte hen niet om ook deze laatste man uit te spelen. Langeveen was heer en meester op het veld. Vele kansen werden gecreëerd door scherpe steekpassen die door de verdediging van Vosta sneden om de snelle mensen voorin te bereiken. Dit resulteerde in nog 4 grote kansen meer voor Langeveen. Een opmerkelijke situatie diende zich voor in de 32e minuut. Keeper Thijs Averes werd bijna de assisten koning: Hij lanceerde Simon Schröder vanuit zijn doeltrap, waarna Simon in een 1 tegen 1 situatie met de keeper kwam. Deze kans werd echter rakelings naast geschoten. In de laatste minuten voor rust liet Vosta zich ook weer een keer zien: Mike Trap kopte een voorzet net over, en de rechterspits van Vosta schoot de bal op enkele meters van het doel verwijderd naast.

Na de rust verliepen de eerste minuten rustig. Wessel Waaijer creëerde een kleine kans door zichzelf vrij te spelen en vanaf 20 meter een schot op doel te werpen. Langeveen had niet meer de dominantie die ze wel in de eerste helft hadden. De verhoudingen waren gelijk getrokken. In de 64e minuut doordrong een lange bal van achteruit de verdediging van Langeveen door. Mike Trap wist listig bij zijn man weg te lopen, kwam alleen op de keeper af die hij omspeelde en de 2-0 was gemaakt. Langeveen deed er weer een schepje boven. In de 66e minuut werd er goeie aanval over vele schijven opgezet aan de linkerkant. Rolf Snijders werd hierbij diep gestuurd. Rolf rondde deze bal, een stift met zeer veel gevoel die over de keeper heen ging, op magistrale wijze af, 1-2.
Thijs Averes moest voor Langeveen nog één keer in actie komen, hij strekte zich volledig en tikte een mooie kopbal uit de hoek. Vosta deinsde terug en Langeveen  bleef doordrukken om weer op gelijke hoogte te komen. In de 87e minuut was het Jelmer Waaijer die de bal net over schoot uit een rommelige aanval. Een minuut later kreeg Langeveen een corner,  deze werd hard ingekopt door de inkomende Gert-Jan Gijsbers. Hiermee maakte hij de welverdiende 2-2 en daarnaast zijn eerste competitie goal voor Langeveen 1.
Langeveen wilde de drie punten thuis houden, en stuurde Simon Schröder nog een keer diep. Hij schoot een op een verdekte manier de bal met veel curve richting de lange hoek. Deze werd door de keeper van Vosta er erg knap uitgehouden. De eindstand van Langeveen – Vosta bleef op 2-2 steken. Langeveen heeft een knappe prestatie geleverd om van een 0-2 achterstand zich terug te knokken. Langeveen had meer gewild en verdiend, maar het mocht niet baten.

Volgende week zal Langeveen aantreden tegen  TVV om 14.00uur in Enschede.