Overtuigende overwinning Borhave op SEW

Thuis in ’t Wooldrik in Borne speelde Borhave zaterdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Het resultaat was een klinkende overwinning op “Samenwerking en Wilskracht” (SEW) uit Nibbixwoud/Wognum (NH). SEW viert dit seizoen dat het 40 jaar onafgebroken deel uitmaakt van de eredivisie. De thuisploeg nam kordaat het initiatief op basis van een ijzersterke verdediging. Achter die verdediging stond de 17-jarige Riëlle Screever een uitstekende wedstrijd te keepen. Riëlle moest de geblesseerde doelvrouwen Cynthia Snippert(herstellend van knieoperatie) en Eslie Wissink (gebroken vinger) vervangen en deed dat uitstekend. Voor Riëlle stond een verdediging waarin de Litouwse nieuwkomer Ugne Slavenaite (19 jaar) zich helemaal waar kon maken.

De wedstrijd wilde qua score niet loskomen. Door sterk verdedigend werk van beide teams was scoren zeldzaam. Borhave nam de leiding en na 10 minuten stond het slechts 3-0. SEW kwam terug tot 3-2 maar daarmee was de koek op. De thuisploeg nam weer enige afstand, al lieten ze na het krachtverschil uit te drukken in doelpunten. De ruststand was daardoor slechts 7-4.

n de tweede helft stelde het Twentse team snel orde op zaken en liep binnen vijf minuten weg naar 10-5. Het begon nu ook aanvallend beter te lopen. Borhave beet zich vast in de tegenstander en declasseerde die in het eerste kwartier (19-9). Hierna stokte de doelpuntenproductie en werd er door gewisseld. De eindstand 22-15 was daardoor zeker niet geflatteerd. Tijdens deze wedstrijd konden zowel Bernice Hesselink als Moud Vlaskamp hun rentree na langdurig blessureleed vieren. Daarnaast maakte Daniëlle Mulder haar eredivisie debuut en Susan Boon liet zien prima te aarden in haar nieuwe ploeg, ze kwam eerder uit voor het gedegradeerde E&O.

Foto’s: sportfoto-oost