Valse start Zwart Wit

Zwart Wit is de veldcompetitie van het seizoen ’18-’19 zwak begonnen. In een zeer matige wedstrijd is het de Deldense formatie niet gelukt om de punten thuis te houden. Een feller spelend Haarlem mocht de punten meenemen naar het Westen; 8-11. De voortekenen voor de wedstrijd waren goed. Al bijna een jaar was de Deldense formatie ongeslagen in thuiswedstrijd en dateerde de laatste verliespartij van oktober 2017. Tegenstander Haarlem was voor Zwart Wit een relatief onbekende tegenstander.

Zwart Wit kon aan het begin van de wedstrijd nog goed in haar spel komen. Ondanks dat er veel kansen voor nodig waren, nam men een 3-1 voorsprong.Haarlem zette een tandje erbij en dat resulteerde in een spannend, maar technisch weinig hoogstaande wedstrijd. Aan beide zijden liet het aanvallend vermogen zeer te wensen over. Met name de Deldenaren hadden moeite om in hun spel te komen en werd fout op fout gestapeld.

Bij de rust hadden de Haarlemmers het initiatief overgenomen en werd bij een veelzeggende stand van 3-5 de kleedkamers opgezocht. Ondanks de wil aan beide zijden, bleef de tweede helft het spelbeeld hetzelfde. Zwart Wit had het vizier zeer slecht afgesteld en ondanks de hoeveelheid aan kansen, bleef het scorend vermogen een hekel punt. Haarlem bleef de marge van twee punten houden. Bij een stand van 7-9 werd aan Deldense zijde een strafworp gemist, waarop Haarlem via een schot direct afstand kon nemen. Deze marge bleek doorslaggevend. Met 8-11 keerde Haarlem huiswaarts.