Amicitia wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

Na een lange voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het korfbalseizoen op het programma voor beide selectieteams van Amicitia. Amicitia speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Dos Kampen. Onder zonnige omstandigheden en met veel toeschouwers langs de lijn op sportpark het Midden in Vriezenveen begon het nieuwe korfbalseizoen.

Beide teams kwamen moeizaam uit de startblokken en vonden de korf maar zelden in de eerste helft. Na 20 minuten spelen stond een magere 2–4 op het scorebord. De Vriezenveense formatie kwam langzamerhand wel in haar spel en zette Dos Kampen steeds meer onder druk.

In de rust werd door de nieuwe coach Michel Ligt aangegeven dat de nauwkeurigheid in de afronding beter moest en er scherp aan de 2e helft moest worden begonnen om meer doelpunten te scoren. Amicitia begon de tegenstander inderdaad meer onder druk te zetten en waar Dos enkele strafworpen onbenut lieten, was Amicitia veel effectiever bij strafworpen en standaard situaties. Het bleef lang gelijk opgaan, maar in de slotfase trok Amicitia de wedstrijd duidelijk naar zich toe. De marge was vlak voor het eind 3 doelpunten, maar de tegenstander wist nog 1 eenmaal te scoren, wat eindstand op 15-13 bracht. De eerste en belangrijke 2 punten zijn binnen en dat betekend een goede start van het seizoen in de overgangsklasse.