Zwart Wit wint ook laatste thuiswedstrijd

Zwart Wit heeft afgelopen zondag ook de laatste thuiswedstrijd gewonnen, tegen het hoger geklasseerde Zwaluwen. Doordat vorige week de rechtstreekse concurrent al verloren had, was de Deldense formatie al zeker van nog een jaar 2e klasse. Ondanks dat er voor beide partijen niks meer op het spel stond, was met name Zwart Wit gebrand op een goed resultaat. Vanaf maart werd er geen thuiswedstrijd meer verloren en die lijn wilde men doortrekken.

Onder het toeziend oog van veel publiek, schoten de Deldenaren uit de startblokken. Er werd sterk verdedigd, Zwaluwen werd flink afgejaagd en er werden veel ballen onderschept. Aanvallend bracht Zwart Wit hoog tempo, er werden veel kansen gecreeerd en er werd veelzijdig gekorfbald. Dit resulteerde niet alleen qua spelbeeld, maar ook in de scores een duidelijk overwicht voor de Deldenaren. Via 4-1 werd de rust behaald met een alleszeggende 14-4 tussenstand.

Na de rust kon Zwart Wit vrijer gaan spelen en kon er doorlopend gewisseld worden. Zwaluwen herpakte zich wel, bracht met name in de korfzone meer stabiliteit en kon wat langer gaan aanvallen. Ondanks dat de tweede helft van minder niveau was, bleef Zwart Wit de bovenliggende partij. Door de risicovolle spel van Zwart Wit, kreeg Zwaluwen veel spelhervattingen die zij afronden met een doelpunt, waardoor de marge van 10 doelpunten langzaam aan minder werd. De Deldenaren geloofden het wel, lieten de teugels wat vieren en speelden vrij de wedstrijd uit. Dit gaf de coach de gelegenheid om afzwaaiend aanvoerder Nick Meen een publiekswissel te geven, in zijn laatste wedstrijd voor de selectie.

Bij een eindstand van 22-18 floot de scheidsrechter af en werd de nummer 4, Zwaluwen, teruggezonden naar Zevenaar. Zwart Wit nestelde zich hierdoor vast op de 6e plaats in de 2e klasse en kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Na afloop bleef het publiek nog lang aanwezig om de ploeg te feliciteren om het seizoen gezellig af te sluiten.