TOP verliest met opgeheven hoofd van Exakwa

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen nam TOP het op tegen gedeelde koploper Exakwa, dat samen met Dindoa strijdt om het kampioenschap. Voor TOP stond er behalve de eer niets meer op het spel, omdat het zich vorige week veilig wist te spelen tegen Rood-Wit. Vanwege de laatste wedstrijd en daarmee het vertrek van coach Gert Schorn stonden er veel toeschouwers aan het veld. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Bos.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was TOP die snel de score opende, maar Exakwa wist de stand direct gelijk te trekken. TOP en Exakwa wisselden elkaar af door om en om te scoren, waarbij TOP tot de 5-4 telkens aan de goeie kant van de score stond. Vanaf dit moment schakelde Exakwa een tandje erbij en nam het initiatief. TOP kon nog meekomen tot 7-7, maar kon niet voorkomen dat Exakwa voor het eerst een voorsprong met een marche van meer dan één doelpunt nam, 7-9. TOP moest in de achtervolging en kon de opgelopen achterstand moeilijk inhalen. Exakwa was erg zuiver in de afronding en TOP kwam op een grotere achterstand te staan (9-13). Vlak voor rust wist TOP het verschil ietwat kleiner te maken en beide teams gingen rusten met 11-14.

Exakwa tekende in de tweede helft al snel voor de 11-15. TOP ging niet bij de pakken neerzitten en toonde veerkracht door twee keer te scoren, 13-15. Voor Exakwa was dit het moment om weer een tandje erbij te zetten en liet zien waarom het bovenaan de ranglijst staat. Met drie doelpunten op rij leek de wedstrijd te zijn beslist bij 13-18. Echter, TOP gaf niet op en waar Exakwa een tandje bij kan zetten, kan het ook mindere fases hebben. TOP maakte hier goed gebruik van en wist zelfs het verschil weer naar één te brengen, 17-18. Vanaf dit moment droeg TOP het stokje weer over naar Exakwa. De ingehaalde achterstand werd in een tijdsbestek van vijf minuten net zo makkelijk weer weggegeven. Exakwa kreeg de zuiverheid in de afronding weer terug en bracht de stand op 18-22. Dit was de genadeklap voor TOP, omdat het niet dichterbij wist te komen. Beide ploegen scoorden nog vier keer dat de eindstand op 22-26 bracht.