Zwart Wit boekt belangrijke zege op hekkensluiter Rheko

Afgelopen zaterdag heeft Zwart Wit een belangrijke overwinning geboekt op de hekkensluiter Rheko. Na een moeizame eerste helft kon de Deldense formatie de punten thuis houden en neemt daarmee afstand van de degradatiezone. Het begin van de wedstrijd tekende zich af in onrust. Zowel de ploeg uit Rheko als ook Zwart Wit grossierde in fouten, iets waar beide ploegen weinig raad mee wisten. Rheko begon scherper aan de wedstrijd en via een 2-3 voorsprong konden zij uitbouwen naar een 3-7 voorsprong.

Wel bleek dat Rheko weinig ervaring had met een voorsprong en deze wellicht ook niet verwacht had. De aanvallen verliepen slechter bij de bezoekers, iets wat de Deldense formatie aangreep om scherper te verdedigen en veldoverwicht te nemen. Vlak voor rust was de stand weer gelijk getrokken, waarna Rheko nog eenmaal de korf wist te vinden. Met 7-8 werd de kleedkamers opgezocht.

Na rust ging Zwart Wit verder waar het gebleven was en begon langzaam maar zeker de wedstrijd te domineren. De achterstand van 4 punten in de eerste helft werd omgezet naar een 10-8 voorsprong. De formatie uit Rheden bleef vechten voor wat het waard was en bracht enkele wissels in. Zwart Wit reageerde hier sterk op en kon een voorsprong nemen van 3 punten. Deze voorsprong bleef de hele 2e helft in stand.

Met tien doelpunten in de tweede helft werd de wedstrijd winnend afgesloten met 17-14.Tegenstander Rheko is hiermee definitief gedegradeerd, en door het verlies van concurrent DKOD neemt de ploeg uit Delden een voorsprong van 3 punten op de 7e plaats, wat ook degradatie betekend. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de Deldense formatie een goede uitgangspositie ingenomen om ook volgend jaar in de tweede klasse te acteren.