NKC’51 kan geen vuist maken tegen Nova

Voor NKC’51stond er tegen Nova uit Bilthoven niets meer dan de sportieve eer op het spel. De thuisploeg was op alle fronten de mindere en aangezien NOVA nog wel bereid was om er een wedstrijd van te maken, werd NKC’51 met een duidelijke nederlaag geconfronteerd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg afgetroefd en zowel aanvallend als verdedigend liep het van geen kant. Nova kon via 3-8 dan ook met een nauwelijks geflatteerde 6-14 voorsprong aan de tweede helft beginnen.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen kwam de ploeg van Harm Jan Smit ook ruim achter tegen Nova, maar kon het tij nog worden gekeerd. Hier was deze wedstrijd echter geen sprake van. Ook in de tweede helft bleef NKC’51 ver onder haar niveau en dat resulteerde via 12-24 in een duidelijke 16-26 nederlaag waardoor NKC’51 op de ranglijst terugviel naar de vijfde plek.

Bij de Nijverdallers speelde Lisanne Verheij haar laatste thuiswedstrijd en kreeg daarom een paar minuten voor tijd een publiekswissel. Verheij stopt na 13 jaar bij de selectie van NKC’51.