Blauw Zwart verliest ruim van Rivalen

Zaterdag stond er voor Blauw Zwart een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Rivalen. De wedstrijd in Doesburg werd verloren door de Wierdenaren, doordat er in de tweede helft onder de maat gepresteerd werd. Inmiddels heeft de jonge ploeg grote stappen gemaakt, maar dat was helaas opnieuw niet genoeg om van een ervaren ploeg als Rivalen te winnen.

De formatie van Blauw Zwart begon met goede moed aan de wedstrijd, maar kwam moeilijk tot scoren. Dit kwam voornamelijk omdat Rivalen achter ging verdedigen om zo het snelle tempo eruit te halen. Dat was moeilijk op te lossen waardoor er niet veel gescoord werd. Wel waren de ploegen in de eerste helft gelijk aan elkaar.

Doordat Rivalen het tempo uit het spel haalde en Blauw Zwart goed verdedigde, waren er in de eerste helft nauwelijks doelpunten gevallen. Hierdoor stond het in de rust 4-6 en keek men tegen een achterstand aan. Dit kleine verschil was nog recht te zetten in de tweede helft, maar dan moest het team wel vol aan de bak.

In de tweede helft liep het alleen niet zo als gehoopt. Marco Groothuis heeft, door ervarende spelers in te brengen, nog alles aan gedaan om de overwinning binnen te slepen. Dit heeft alleen niet uitgepakt als gehoopt, waardoor de wedstrijd alsnog werd verloren met 8-14. De punten gaan naar Rivalen en Blauw Zwart staat nog steeds met 0 punten onderaan.

Door het puntenverlies lijkt degradatie evenals in de zaal in zicht te zijn. Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft de ploeg knokken om in de derde klasse te kunnen blijven. 28 April zal de ploeg opnieuw met opgeheven hoofd voor de punten strijden, ditmaal thuis tegen ’t Overschotje uit Lochem.