Jolly Jumpers eerste in promotiedivisie

Zaterdag speelden de dames van Jolly Jumpers 1 hun laatste wedstrijd in de competitie. Na een sterke sprongbal scoorde Jolly Jumpers direct het eerste punt, waarna de toon werd gezet met een 7-0 run. Hoofddorp liet het hier niet bij zitten en na een aantal fouten van de Tubbergse dames begon ook de tegenstander te scoren. Aanvallend speelden de roodhemden goed en creëerden een mooie voorsprong. Het 1e kwart werd afgesloten met een fout op een driepunter en resulteerde in 28-18.
In het tweede kwart begonnen de Jumpers met een driepunter waarna er meer scores volgden. Hoofddorp moest dit oplossen met een time out waarna scores aan beide kanten gelijk opgingen. Een aantal onhandige passes leidden tot steals van de tegenpartij, maar deze wisten hieruit weinig te scoren. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 45-25.
In het derde kwart kwamen de Tubbergse dames goed uit de kleedkamer en speelden het spel goed uit. De open man werd gevonden en de driepunters vlogen Hoofddorp om de oren! Hoofddorp paste haar verdediging niet aan waardoor Jolly Jumpers meer uit kon uitlopen. Met een stand van 74-46 eindigde het derde kwart.
In het vierde kwart lieten de dames zien dat ze de eerste plaats verdienen! Slim spel, hard uitboxen en plezier waren in het laatste kwart de key-words. Hoofddorp had niets meer te vertellen in de wedstrijd waarin Jolly Jumpers voor de één na laatste keer in de Verdegaalhal speelde. De wedstrijd werd uitgespeeld met een eindstand van 88-64.
Met een biertje in de hand proostten de Tubbergse dames op het behalen van de 1e plek in de promotiedivisie! Na deze wedstrijd is in een spannend duel de zege en daarmee de derde plaats naar Lokomotief uit Rijswijk gegaan. Dit betekent dat de Tubbergse helden de komende play-off wedstrijden tegen Grasshoppers uit Katwijk gaan spelen, zij zijn als vierde geëindigd. Twee pittige wedstrijden, uit en thuis, zullen beslissen wie de finale gaat spelen tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Lokomotief Rijswijk en EBV Baros.