Dames WVC Volley winnen ook bij SSS

Op een prachtig zomerse zaterdagmiddag, met temperaturen rond de 28 graden, speelden de dames van WVC Volley hun laatste wedstrijd in Barneveld tegen SSS dames 1. In een hal waar de gevoelstemperatuur overigens net zo hoog lag. In principe ging deze wedstrijd nergens meer om, WVC was ten slotte al kampioen en SSS stond veilig en komt volgend seizoen weer uit in de tweede divisie.

De eerste set startte WVC Volley met Kira Schorn, Daisy van Rosmalen, Marlijne ter Avest, Fleur klein Schaars, Lisette Ottenschot, Ruth Jansen en niet te vergeten, Daphne Honigh. Zij speelde haar laatste wedstrijd met de dames uit Wierden. De set werd goed gestart door beide teams, maar WVC wist al snel uit te lopen tot een stand van 9-18. Toch lukte het de dames uit Barneveld door met goede serve series terug te komen in de set. Uiteindelijk wisten de dames uit Wierden deze set te winnen met 22-25.

In de tweede set begon WVC direct met een achterstand van 4-0 door een goede serve van een van de dames van SSS. Hierdoor was coach Frank van den Noort genoodzaakt om een vroege time-out aan te vragen. Dit resulteerde in een fout serve en daarop volgend een goede serie aan de kant van WVC. Toch konden de Wierdense dames geen grip krijgen op de set en liepen eigenlijk continu achter de feiten aan. Deze set werd dan ook gewonnen door de dames uit Barneveld met 25-18.

In de derde set werd er gestart met Eline Vunderink, Marlon Voortman, Leonie van den Noort, Willeke Bon, Kira Schorn, Daisy van Rosmalen en Marlijne ter Avest. Deze set had WVC weer volledig onder controle. Er werd enthousiast gespeeld en dat leverde veel punten op. Er werd netjes gevolleybald en ondanks de warmte wist WVC scherp te blijven en de ballen te scoren. De derde set werd gewonnen door de Wierdense dames met 18-25.

Tijdens de vierde set leken zowel de dames uit Wierden als de dames uit Barneveld last te hebben van de warmte. Er werd niet altijd scherp en alert gespeeld en er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt. Ondanks een aantal goede mid aanvallen van SSS bleef WVC toch sterker en hielden de voorsprong. Aan het einde van de set werd het nog even spannend, maar WVC trok hier aan het langste eind en wonnen de set met 24-26.

De wedstrijd werd dus door WVC gewonnen met 3-1, dat betekent niks voor de stand, want die was al bekend. Door het kampioenschap dit seizoen promoveren de dames uit Wierden voor de vijfde keer in zes jaar en komen zij volgend jaar uit in de eerste divisie.