ZC Losser H1 promoveert door ruime overwinning

Nadat vorige week in de een na laatste wedstrijd van het seizoen de koppositie werd verspeeld, moest Losser afgelopen zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen winnen van EZC H3 uit Enschede, om alsnog promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Op voorhand leek het al een niet al te moeilijke klus te worden; de tegenstander was EZC H3 waartegen in de eerste seizoenshelft met 7-17 werd gewonnen.

Losser had in het begin van het eerste kwart lastig met EZC, EZC wist in de eerste twee minuten enkele kansen en zelfs een man-meersituatie te creëren. Deze kansen bleven desalniettemin onbenut. Losser wist wel te scoren na een tegenaanval, waardoor het op voorsprong kwam. Na de 1-0 kreeg Losser duidelijk de overhand. Zo werden na de openingstreffer de 2-0 en 3-0 snel gemaakt. In het eerste kwart kreeg Losser nog wel een tegendoelpunt door een makkelijk gegeven strafworp, hierdoor eindigde het eerste kwart met een stand van 3-1. In het eerste gedeelte van het tweede kwart liep het bij Losser als een geoliede machine. Binnen anderhalve minuut werd er drie keer gescoord en zo de voorsprong uitgebouwd naar 6-1. Na deze drie doelpunten wist Losser nog een hand vol kansen te creëren, maar deze bleven onbenut.

Het derde kwart was zowel van EZC als van Losser erg slordig. Er werd over en weer veel balverlies geleden, waardoor er geen grote kansen gecreëerd konden worden. Na drie en een halve minuut spelen kreeg Losser een strafworp, deze werd benut waardoor Losser op een voorsprong kwam van 7-1. Dit was tevens de eindstand van het derde kwart.
In het vierde kwart wist Losser het doel weer makkelijker te vinden. Losser had geen minuut nodig om de 8-1 te maken en de 9-1, 10-1 en 11-1 volgden elkaar in rap tempo op. Opvallend genoeg wist EZC in de laatste twee minuten nog twee keer te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 11-3. Door de 11-3 winst van Losser promoveert Losser H1 naar de eerste klasse

Periode standen: 3-1, 3-0, 1-0 en 4-2. Doelpuntenmakers Losser: Eric de Vries (2), Fulix Huke (5), Joeri Wigger (3) en Jop van der Woning.