Zwart Wit doet thuis goede zaken tegen DUKO

Zwart Wit heeft twee verdiende punten overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd op het eigen sportpark in 2018. Na een gelijk opgaande eerste helft wisten de Deldenaren in de tweede helft de overwinning veilig te stellen. En stuurden zij het Duivense DUKO met een 21-19 nederlaag naar huis.

Nadat in het voorprogramma de jeugd een korfbalclinic had afgewerkt en het 2e en 3e seniorenteam van Zwart Wit hun wedstrijden hadden gespeeld, mocht het vlaggenschip van Zwart Wit zich opmaken voor de wedstrijd tegen DUKO uit Duiven. Op een vol en zonnig sportpark de Mors, aangemoedigd door de vele supporters floot de arbiter de wedstrijd in. Aan het begin van de wedstrijd werd er vooral afgetast door beide ploegen. DUKO begon scherper aan de wedstrijd, waar de Deldenaren vooral in laag tempo speelden. De ploeg uit Duiven was scherper in de afronding en kon vrij makkelijk uitlopen naar een 2-6 voorsprong.

Al in de eerste helft was de inbreng van nieuwe spelers noodzakelijk. Hierdoor kwam er nieuw elan bij Zwart Wit. Er werd hoger tempo gespeeld, betere rebounds gepakt en langzaam maar zeker werd de overhand gepakt in de wedstrijd. Via een 4-6 tussenstand kwamen de Deldenaren bij 8-8 voor het eerst op gelijke hoogte.Direct hierna werd het initiatief verder opgepakt en domineerde Zwart Wit voor rust. Met een 11-10 stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werden de scores geregeld afgewisseld, waardoor geen van beide ploegen los kon komen van de tegenstander. Pas bij een stand van 16-16 wist Zwart Wit het overwicht in scores uit te drukken door driemaal op rij te scoren. Hierna viel de productie wat meer stil, wat DUKO de gelegenheid gaf om ook driemaal te scoren. 5 minuten voor tijd was de stand weer gelijk en leek het een spannende slotfase te worden.Invaller Stefan ter Keurs bracht met een afstandsschot opnieuw een voorsprong voor de formatie uit Delden, waarna Cindy Meen aan alle illusies een einde maakte en de 21-19 op het scorebord zette.

Zwart Wit doet hiermee goede zaken tegen degradatie en laat hiermee zien niet in de onderste regionen thuis te horen.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DKB uit Best op het programma.