Kranig Borhave verliest opnieuw van Quintus in de Play-offs om kampioenschap

In de tweede wedstrijd in de eerste ronde Play-off landskampioenschap dames handbal heeft het Twentse damesteam van Borhave de winst aan de thuisploeg moeten laten. De 30-21 eindstand geeft het vermoeden dat het een gemakkelijke overwinning was voor Quintus. De overwinning was terecht maar de afstand kwam pas in de laatste 10 minuten tot stand.

In de beginfase van de wedstrijd liep de Westlandse thuisploeg vlot weg naar 4-1. Hierna kwam er wat meer balans in de wedstrijd. Maar alsnog na een kwartier stond er een 10-4 stand op het scorebord. Borhave wilde zich echter niet gewonnen geven en kwam terug tot 10-9. Vervolgens schommelde het verschil op die geringe achterstand. Quintus drukte in de allerlaatste fase alsnog het verschil uit in doelpunten waardoor de stand bij rust 15-12 was.

Het verschil van drie doelpunten bleef ook gedurende het grootste gedeelte van de tweede helft in stand. Pas in de laatste tien minuten groeide de achterstand tot de eindstand 30-21.

Quintus gaat nu verder tegen VOC in de halve finale, Borhave speelt nog twee duels tegen Handbal Venlo met de vijfde plaats in de eindrangschikking als inzet. De eerste wedstrijd volgt komende zondag in Borne om 13.00 uur.