US in vijf sets te sterk voor Ecare Apollo 8

De kraker in de Topdivisie tussen koploper Ecare Apollo 8 en Pharmafilter US is in vijf sets beslist in het voordeel van US: 2-3 (8-25, 26-24, 25-23, 20-25 en 15-17). De Amsterdamse ploeg was in de met 600 toeschouwers gevulde en sfeervolle sporthal De Veste de koploper te slim af.

De eerste set begon US furieus en keek de thuisploeg al snel tegen een 1-5 achterstand aan die fors werd uitgebreid. ‘We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en US profiteerde daar optimaal van’, aldus Juliet Huisman. Met een verlies van 8-25 zat er niets anders op dan opnieuw te beginnen aan de wedstrijd. Ondanks de matige eerste set herpakte de ploeg van Bart en Thijs Oosting zich goed. Met scores van Esther Huls en Antoinette Posthuma kwam Apollo 8 op een voorsprong van 14-9. US knokte zich terug in de set, die tot aan het einde toe gelijk op ging. De ‘big points’ – belangrijke scores boven de 20 – waren echter voor Apollo 8. Eerst zorgde Laury Donker met een killblock voor de aansluitende 21-22. Met een ace van Benthe Olde Rikkert kwam de thuisploeg naast US. Het vertrouwen was terug, het getoonde volleybal op niveau en met een sterke blokkering van Esther Huls kwam het team met 26-24 knap terug in de wedstrijd.

In het eerste deel van de derde set kon Apollo 8 de Amsterdamse volleybalsters nog bijblijven. Serverend lieten de gasten zien uitstekend uit de voeten te kunnen. Van 13-19 liep US uit naar 15-21. Het was de ervaren Antoinette Posthuma die met haar service US in de problemen bracht. Apollo 8 toonde veerkracht en kwam terug tot 21-21. Met minimaal verschil en tot groot enthousiasme van h et publiek sleepten de Bornse volleybalsters ook de derde set in de wacht met 25-23.

In de vierde set ging het gelijk op tot aan 15-15. De torenhoge blokkering van US maakte in deze set het verschil, aanvallend werden te weinig punten gemaakt. Met vijf punten verschil dwong US Apollo 8 tot een vijfde en beslissende set. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren kwam ook nu tot uiting. Met een 7-8 achterstand wisselden de ploegen van kant en tot 15-15 was het stuivertje wisselen. Het was US die de laatste twee beslissende punten benutte en met 15-17 de winst naar zich toetrok. Huisman over het verlies: ‘We hebben niet laten zien wat we kunnen en dat is jammer. Het betekent een einde aan onze zegereeks, maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Na de teleurstelling rechten we onze ruggen en richten we ons op aanstaande zaterdag. We willen dan tegen Veracles laten zien wat we kunnen, al was het alleen maar voor de volle bus met supporters die ons komen ondersteunen!’

Foto’s: Rudi van ’t Rood