Blauw Zwart en Ons Clubje houden elkaar in evenwicht

Blauw Zwart opende afgelopen weekend met een zinderend gelijkspel tegen Ons Clubje de degradatie driekamp. Ondanks dat ze geruime tijd de overhand hadden, kwamen ze in de tweede helft op een achterstand die in de reguliere competitie een genadeklap had kunnen zijn. Het getuigde daarom ook van grote klasse dat ze alsnog terug konden komen en precies in de slotseconden de stand recht konden zetten.

Er was scherpte alom en van onzekerheid was geen sprake. Blauw Zwart pakte meteen het heft in handen: de eerste aanval leverde een bijna-doelpunt op en vrijwel direct verzekerden ze de 2-0. Daarop volgde een in stand gelijk opgaand duel, maar de vele toeschouwers zagen dat de blauwhemden slimmer korfbalden: ze namen op het juiste moment de kansen en konden vaak herhalen. Ons Clubje wisselde daarentegen ‘droge’ schoten vanuit het niets af met doorloopballen waarmee ze geforceerd een strafworp hoopten te behalen. Dat lukte lang niet altijd, want de verdediging deed goed haar werk en bracht de scheidsrechter nauwelijks in de verleiding om aan een strafworp te denken.

Vlak voor rust knalde Blauw Zwart nog twee schoten door de korf en dus verwachtte men met 8-6 te gaan rusten. In de laatste minuut kon Ons Clubje echter wel op tweeëneenhalve meter gaan staan en rustig een strafworp binnen gooien.

Naarmate de tweede helft vorderde, werden beide ploegen onrustiger, maar de Wierdenaren gaven daaraan minder toe dan hun tegenstanders. Ze behielden hun voorsprong nog vijf minuten, maar daarna had Ons Clubje een kleine periode waarin hun scoringspercentage bijna 100 procent naderde. Vanuit een voorsprong keek Blauw Zwart ineens tegen een achterstand aan, die werd uitgebouwd naar 12-17.

Toen kwam Blauw Zwart weer aan zet dat dankbaar gebruik maakte van persoonlijke fouten. Ze bewaarden de rust en gingen niet in op de negatieve felheid van Ons Clubje. Daardoor stond er met nog zes minuten te gaan weer 17-18 op het scorebord. De spanning steeg met de minuut, want de klok zou letterlijk gaan bepalen wie er aan het langste eind trok. Eerst vond er namelijk tijdrekken plaats, waardoor Blauw Zwart weer in balbezit kwam. Daardoor konden ze net voordat het horloge van de scheidsrechter afging even ‘droogjes’ als Ons Clubje de gelijkmaker (20-20) binnenschieten.

De ontlading was verre van droog, want hierdoor is er een grote sprong gezet naar handhaving in de derde klasse, die aanstaande zaterdag in Bunnik met winst op Midlandia verzilverd kan worden. Dinsdagavond speelt Ons clubje in Glanerbrug om 21:00 uur tegen Midlandia.