De Tukkers ruim langs Juventa’12

De Tukkers boekte afgelopen zondag de eerste overwinning na de winterstop. Juventa uit Wierden werd thuis met 4-1 verslagen. De Albergenaren begonnen in tegenstelling tot vorige week fel en scherp aan de wedstrijd. Na 1 minuut was het al raak. Kjell Huisman legde de bal goed terug op Wout Borgerink. De aanvoerder nam de bal aan en schoot in de linkerhoek raak: 1-0. Nog geen 5 minuten later scoorde de thuisploeg wederom. De crosspass van Marco Stege viel achter de verdediging van Juventa. Joep Egberink controleerde de bal en hield het overzicht. De meegelopen Kjell Huisman kon de bal vervolgens eenvoudig in het doel schieten: 2-0.

Uit een afstandsschot had Juventa zomaar de achterstand kunnen verkleinen. Doelman Sander Kemperink redde echter uitstekend. De Tukkers schoot aan de andere kant wel met scherp. Rechtsbuiten Ingo Kroeze werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld. Met een individuele actie wist hij de achterhoede van de Wierdense formatie te omspelen. Hij prikte de bal in de korte hoek langs de doelman: 3-0. Vlak voor de rust maakte De Tukkers teveel onnodige overtredingen op eigen helft en dat leidde ook tot de tegentreffer. Uit een vrije trap kopte Martijn Telgenkamp de bal diagonaal in de hoek: 3-1.

In het tweede bedrijf had Ruben Hulshof een paar goede kansen om de scoren uit te breiden, maar wist het net niet te vinden. De gasten uit Wierden kwamen er nog af en toe dreigend uit. Achterin stond het goed bij De Tukkers, waardoor Juventa niet tot grote kansen kwam. Na een uur spelen besliste de thuisploeg het duel. Het was weer Marco Stege die met zijn crosspass Joep Egberink bereikte. Egberink nam de bal prachtig aan en scoorde oog in oog met de doelman: 4-1. De Tukkers voetbalde de wedstrijd goed uit en behaalde zo de 3 verdiende punten.

Aanstaande zondag reist De Tukkers af naar Glanerbrug. Op sportpark Het Zoutendijk is Avanti Wilskracht de tegenstander. Aftrap is om 14:00 uur.