Onnodig verlies De Zweef tegen BWO

Een onnodige nederlaag (1-2) voor De Zweef, dat zich in de eerste helft op werklust en inzet liet overtroeven en in de tweede helft ondanks harder werken, niet bij machte was op het slechte veld een vuist te maken. Bovendien nog een penalty miste, waarmee de slechte vorm nogmaals werd onderstreept. BWO vierde de overwinning als een kampioenschap.

In de eerste minuut hadden de blauwwitten al een mooie kopkans en de mogelijkheid op een vroege voorsprong. Dat was bijna het enige wapenfeit van De Zweef in de eerste helft. Daarna was het BWO wat de klok sloeg. Het ontbrak de thuisploeg aan inzet. Dat werd heel erg duidelijk toen Jacco ten Hove zich de kaas van het brood liet eten en de Hengeloërs de 0-1 aantekenden.

Dat BWO de betere ploeg was, kwam overigens niet tot uitdrukking in het vertoonde spel, dat heel rommelig was. Ook veroorzaakt door het slechte veld dat pas een half uur voor aanvang van de wedstrijd werd goedgekeurd. Alle ochtendwedstrijden waren afgelast wegens het hard bevroren oppervlak. Over de eerste helft kan nog een fraaie kans voor Dennis van der Lely gemeld worden, die zich mooi vrij speelde en een hard schot net naast zag gaan.

Na rust trok De Zweef wat feller van leer, maar pas nadat BWO in de derde minuut op een comfortabele 0-2 voorspong was gekomen. Ook nu weer adat de bal was veroverd door zwak verdedigen van Zweefzijde. Jacco ten Hove werd vervangen door Daniel Thole Emanuel.

Dennis van der Lely schoof door naar voren om meer aanvalsdruk te krijgen. Dat hielp, want de verdediging van BWO had moeite de technische speler in bedwang te houden. Het was een overtreding op Dennis van der Lely, die leidde tot een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Sven Dikkers prikte de bal heel mooi achter de keeper: 1-2 en het was weer een wedstrijd.

De Zweef ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kans kreeg Sven Dikkers toen Denis van der Lely genadeloos onderuit ging binnen het strafschopgebied. Voor Sven is een penalty normaal een zekerheid, maar dit keer was zijn geplaatste schot te zacht en kon door de keeper net buiten de goal worden getikt.

BWO schrok, maar vond al snel weer de weg naar voren door lange ballen via de vleugels. Daar had De Zweef moeite mee, maar leidde gelukkig niet tot een derde Hengelose treffer. Ruben Hendriks maakte plaats voor Marco ten Dam. Tom Heuver kreeg geel en Dennis van der Lely zag een prachtige boogbal ver in blessuretijd net over de lat vallen. Daarna was het feest voor BWO.