Dames WVC morsen punt tegen Boemerang

Afgelopen donderdagavond speelde WVC Volley DS1 een verplaatste wedstrijd. De tegenstander was FYSIO Eibergen Boemerang DS1. Vorige wedstrijd wist WVC met 4-0 te winnen, terwijl toen spelverdeelster Loes Boone ontbrak. WVC Volley begon matig aan de wedstrijd. Veel directe fouten zorgden voor een 4-8 achterstand. De achterstand liep zelf uit en WVC stond met 13-19 achter. Tijd voor een time-out om de dames met de neus op de feiten te drukken. Vervolgens werd er direct gescoord en kwam Marlon Voortman aan serve. Zij was de redding voor WVC Volley en zorgde ervoor dat het 25-19 werd voor de thuisploeg.

De tweede set werd er sterker gestart. Toch lieten de dames uit Wierden de ploeg weer dichterbij komen tot 10-10. Serverend had Eibergen WVC Volley onder druk. Om de passlijn aan te passen kwam Daphne Honigh in de ploeg. Tot 19-19 bleef het gelijk op gaan, maar weer boven de 20 wist WVC Volley DS1 door te drukken en werd ook de tweede set met 25-19 gewonnen.

In de derde set kwam WVC Volley direct 6-0 voor door een goede serve serie van Daisy van Rosmalen. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en kwamen op 22-14 voor. WVC wist het toen niet direct af te maken, maar na een aantal pogingen kwam er wederom 25-19 op het scorebord.

Dan de belangrijke vierde set. WVC Volley kon hier de volle vijf punten pakken en druk houden op hun concurrenten, maar ze wisten dit niet te bewerkstelligen. WVC Volley liet zich compleet wegspelen. De dames uit Eibergen gingen vrijuit spelen en gooiden de serve druk er flink op. Een set waar de dames uit Wierden liever niet meer over willen praten, omdat ze volledig weg werden gespeeld en Eibergen met 10-25 wist te winnen van WVC Volley.

WVC Volley DS1 staat momenteel 11 punten los van de nummer twee. De komende weken worden er geen wedstrijden gespeeld. Zaterdag 10 maart gaat WVC op bezoek bij VV Alterno DS3 om 16.30.