Losser blijft lijstaanvoerder na makkelijke overwinning

Nadat de eerste punten van 2018 vorige week al binnen waren gehaald, moesten de heren van ZC Losser H1 het opnemen tegen laagvlieger De Mors H4 uit Rijssen. Op voorhand leek deze wedstrijd al beslist; na tien wedstrijden stond Losser bovenaan, terwijl De Mors nog moest wachten op de eerste punten van het seizoen. Desalniettemin had Losser, vooral in het eerste kwart, moeite om te scoren. Nadat in het tweede kwart een 1-5 stand op het scorebord stond, wist Losser zonder al te veel tegenstand deze score uit te bouwen na een mooie 1-12 eindstand.

Zoals gezegd begon het eerste kwart onverwachts lastig voor Losser. De mannen uit Rijssen boden dapper weerstand en begonnen fel aan de wedstrijd. Toch wist Losser vele kansen te creëren, maar door een slecht afgesteld vizier werden deze kansen niet omgezet in doelpunten. Losser had uiteindelijk vier minuten nodig om een doelpunt te maken. Zo eindigde het eerste kwart met een stand van 0-1.

Na wakker te zijn geschud, begon Losser aan het tweede kwart. Welgeteld vijftien seconden had Losser nodig om de voorsprong te verdubbelen, 0-2. Amper een minuut later werd een man-meersituatie versierd, welke resulteerde in de 0-3. De Losserse spelers wisten elkaar makkelijk te vinden in deze periode van de wedstrijd, dit was de basis voor een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd; vanaf ongeveer het midden van het speelveld werd een strakke pass gegeven naar een vrijgemaakte Losserse aanvaller, welke de bal daarna strak in de kruising schoot. Na deze fantastische goal werd de Losserse doelpunten machine een standje lager gezet, waardoor De Mors hun enige doelpunt van de wedstrijd kon scoren. Het tweede kwart eindigde met een 1-4 stand.

In het derde kwart kreeg Losser opnieuw veel kansen, maar die vele kansen werden ook vaak gemist. Nadat de Rijssense defensie een speler van Losser vrij liet doorkomen wist Losser de 1-5 te maken. Losser wist nog twee maal een man-meersituatie te creëren, met de eerste werd slordig omgesprongen, maar na de tweede situatie eindigde bal in de kruising achter de goalie uit Rijssen.

In het vierde kwart was de tegenstand van de mannen uit Rijssen definitief gebroken. Het resulteerde in maar liefst zes goals voor Losser. De mooiste van dit zestal was zeker de 1-10 van jeugdspeler Joep Gielians. Hij wist zich vrij te spelen aan de linkerkant van het speelveld, ontving de bal en ronde daarna onberispelijk af door de bal in de verre kruising te schieten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 1-12.

Volgende week moet ZC Losser H1 opnieuw tegen De Mors H4. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag om 17:15 uur in Losser.

Periode standen: 0-1, 1-5 en 1-6. Doelpuntenmakers Losser: Eric de Vries (3), Matijs Vaneker, Wim Wigger, Michel Brookhuis, Martijn Bruins (2), Jop van der Woning, Felix Huke, Joep Gielians en Joeri Wigger.