Zwart Wit ruim langs EKCA

In de eerste wedstrijd van 2018 mochten de Deldenaren op bezoek bij EKCA uit Arnhem. Bij winst werd de aansluiting behouden met de top en een gaat geslagen met de onderste regionen. De Deldenaren speelden uitstekend en gingen verdiend met de twee punten naar huis. Vooraf zou het een spannend affiche zijn, en was het verschil op de ranglijst 3 punten. EKCA begon goed aan de wedstrijd en wist na 20 seconden, middels een strafworp, de 1-0 te noteren. Na een aftastperiode van 5 minuten begon de machine van Zwart Wit te lopen. Vooral verdedigend stond het als een huis en via een 1-6 voorsprong kon met 2-8 de rust opgezocht worden.

Na rust wist opnieuw EKCA als eerst te scoren, maar opnieuw grepen de zwartwitten de tegenstanders bij de keel en wisten het aanvalsspel van EKCA totaal te ontregelen. Mede door rustig te blijven in periodes dat de Arnhemmers harder speelden en meer fysieke confrontaties opzochten, werd er gewerkt voor elke bal en rustig gezocht naar de beste afronding.

Bij een tussenstand van 4-10 wisten de Deldenaren een gat te slaan door 5x op rij te scoren (4-15). Hiermee was de wedstrijd gespeeld en professioneel werd het restant uitgespeeld en werd de eindstand bepaald op 7-20.

Volgende week, zondag 14 januari, speelt Zwart Wit hun eerste thuiswedstrijd van 2018 in sporthal de Reiger om 14:30 uur, tegen Rivalen uit Doesburg.