Bas Blokhuis: “Ik moet het niet van mijn techniek hebben”

Door op december 27, 2017

Wat is je leeftijd?

26 jaar

Verliefd, verloofd, gehuwd, ongehuwd?

Vrijgezel

Wie is je idool?

Ik heb niet echt een idool in de voetbalwereld. Ik vind motorsport ook erg leuk om naar te kijken, daarin is Valentino Rossi toch wel mijn idool.

Favoriete voetbalclub?

Ik vind FC Twente wel een mooie club.

Wat is je favoriete positie?

Ik sta mijn hele leven al rechts back dus dat is de positie waar ik me thuis voel.

Je hebt een langdurige blessure gehad, ben je nu weer 100% fit?

Klopt, allereerst had ik een stukje bot loszitten bij de aanhechting van mijn hamstring waaraan ik ben geopereerd in Rotterdam (Erasmus MC). Na de operatie een half jaar revalideren en toen kon ik weer spelen. Na zes wedstrijden viel ik ongelukkig tijdens een wedstrijd waarbij mijn schouder uit de kom raakte. Vervolgens bleek dat mijn kraakbeenrand gescheurd was en ik ook daaraan moest worden geopereerd. Ook nu moest ik weer een half jaar revalideren en kon ik na de winterstop van vorig seizoen weer rustig aan beginnen. Sinds dit seizoen ben ik weer fit en speel ik weer.

Wat ben je voor een voetballer, welke speciale kwaliteiten heb je?

Ik ben een speler die het vooral moet hebben van inzet, snelheid en kracht. Tijdens de wedstrijden geef ik altijd 100% en ik denk wel dat dat een kwaliteit is van mij. Voorgaande trainers, Philip Agteres en Douwe Jansen, zeiden me wel eens dat ze mij altijd op papier zouden zetten als het maar goed zat in het koppie (vaak te druk). Ik moet het niet van mijn techniek hebben en ken mijn taak binnen het team, dat is de bal veroveren en vervolgens inleveren bij de betere voetballers zoals onder andere Jeffrey Huizinga en Sjoerd Oosterik.

Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?

Je traint in principe de hele week voor een gezamenlijk doel en dat is de wedstrijd van zondag winnen. Samen met je teamgenoten moet je veel doen en laten om zondag de wedstrijd te spelen. Als je dan goed speelt en je wint de wedstrijd, dan geeft dat een super goed gevoel. Na die tijd moet er dan uiteraard een biertje worden gedronken in de kantine.

Hoe bevalt het jou persoonlijk in de zondag 2e klasse?

Als speler wil je altijd op het hoogst mogelijke niveau spelen. Echter hebben we vorig jaar een zwaar seizoen gehad in de 1e klasse. Via de nacompetitie zijn we gedegradeerd en ik denk niet dat dat heel erg voor ons is geweest. Op het moment dat je degradeert doet het wel even zeer maar we doen nu weer leuk mee in de 2e klasse en wedstrijden winnen geeft toch meer plezier dan een klasse hoger spelen en veel verliezen. Daarnaast vind ik het ook wel prettig dat we niet meer zo ver hoeven te reizen.

Je behoort inmiddels tot de oudere spelers in TVC 1. Kun je de jeugdige spelers in TVC 1 nog veel leren?

De jongere spelers die vanuit de jeugd komen kunnen echt wel goed voetballen. Ik denk dat ze vooral nog stappen kunnen maken in het mentale aspect. Toen wij acht jaar geleden over kwamen vanuit de A-junioren keken we echt op tegen de oudere en meer ervaren spelers zoals Michel Hoek en Dennis Loman. Kijk je nu naar de jongens die over komen mis ik soms wel dat ontzag wanneer er wat gezegd wordt.

Wat zijn je mooiste overwinningen tot nu toe in je voetbalcarrière?

In mijn 2e jaar in het eerste was Walter Weghorst nog trainer. We speelden toen thuis op het kunstgras tegen Glanerbrug. Glanerbrug was op komen stomen vanuit de 5e of 6e klasse en had veel goed betaalde spelers zoals onder andere Metin Aydin en Daan Akkerman. Thuis stonden we binnen 30 minuten met 3-0 voor en wonnen we de wedstrijd met 5-1. Ik denk dat dat een van mijn mooiste overwinningen is geweest. Daarnaast vond ik de 6-1 overwinning in de 1e klasse uit bij Alverna (koploper) ook erg mooi.

TVC ’28 betekent voor mij?

Ik speel al vanaf mijn 5e bij deze club. Vanzelfsprekend betekend TVC ’28 dan ook veel voor mij. TVC’28 is een echte dorpsclub die draait op erg veel vrijwilligers waar ik veel respect voor heb. Naast het voetbal worden er ook leuke feestjes georganiseerd in de kantine.

Bijgeloof voor de wedstrijd?

Daar geloof ik niet in.

Wat is je persoonlijke doelstelling in het voetbal?

Ik vind het belangrijk om mezelf steeds te verbeteren en het uiterste eruit te halen. Ik ben nu inderdaad één van de oudere jongens maar denk dat ik nog veel kan leren, niet alleen van de trainers maar ook van de jongere jongens.

Wat wil je met je huidige club dit seizoen bereiken en is dit realistisch?
De eerste seizoenshelft zit er nu op en helaas zijn bij ons de laatste drie wedstrijden afgelast. Ik denk dat we in het eerste deel van het seizoen hebben laten zien dat we als team zijnde erg goed kunnen voetballen. Ook hebben we laten zien, dat als we de neuzen niet dezelfde kant op staan en niet iedereen er 100% voor gaat, we een heel kwetsbaar team hebben. Ik ben er echter van overtuigd dat als we dat laatste stapje nog kunnen maken, we wat constanter kunnen worden en dat we moeten kunnen gaan voor een periode of zelfs het kampioenschap.

Volgend jaar komt oud-trainer Marcel Waaijer uit Langeveen terug bij TVC ’28, het lijkt ons dat je al het één en ander binnen de club over hem hebt gehoord. Wat is je eerste indruk van hem en heb je hem ook al persoonlijk gesproken?

Ik heb inderdaad al wat gehoord binnen de club over Marcel. Hij begint volgend jaar aan zijn 2e termijn en ik kan me nog herinneren dat ik als klein jongetje van 11/12 jaar aan de zijlijn stond te kijken toen hij trainer was. Hij heeft veel ervaring, is erg gedreven en de spelersraad was erg positief over hem. Daarnaast is hij bij voorgaande clubs vaak lang gebleven en ik denk dat dat ook positief is.

Met wie uit de selectie ga je buiten de voetbal ook regelmatig om?

Buiten het voetbal ga ik eigenlijk wel met meerdere teamgenoten om echter wel veel met de wat oudere jongens. Als we soms vrij zijn op zondag gaan we met een aantal jongens van het team stappen of drinken we ergens een biertje.

Elektronische hulpmiddelen moeten ook bij voetbal?

Momenteel zijn de belangen in het betaalde voetbal zo groot dat ik denk dat elektronische hulpmiddelen noodzakelijk zijn.

Heb je nog een leuke anekdote voor ons?

Zou zo niets kunnen bedenken.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Erg leuk initiatief. Op deze manier zie je ook hoe andere sporters hun sport beleven!

Foto’s: Paul Snijders en Visschedijk

 

Over