Roos Overzee: “Ik wil gewoon lekker kunnen spelen en plezier maken”

Door op december 20, 2017

Wie is Roos Overzee?
Ik ben Roos Overzee en ik ben 13 jaar, bijna 14. Ik woon in Haaksbergen samen met mijn broer Daan, mijn ouders Paul en Saskia en mijn hond dicht bij Haackey.

Je bent nog jong en dan toch al volop in de publiciteit. Hoe ga je daar mee om?
De aandacht is wel leuk maar ook wel een beetje gek. En het valt ook wel mee hoeveel aandacht ik krijg hoor.

Je moet haast wel op jonge leeftijd met hockey zijn begonnen?
Ik was zeven toen ik begon met hockey bij Haackey.

Heb je alles doorlopen, zoals o.a. het spelen op twee kleine doelen?
Ja ik begon in de f’jes dus ik heb alles wel doorlopen maar de laatste 2, 3 jaar keep ik.

Wanneer zag men, of misschien zag je dat zelf wel, dat je een geboren keepster zou zijn?
Ik had toen in die tijd van de D niet zo’n hele goede keeper en daar irriteerde ik mij echt aan want ik stond laatste vrouw en ik zag alle ballen in het goal gaan. Toen dacht ik van hé “keepen is toch helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen de ballen uit de goal halen”. Ik vertelde mijn trainster dat ik ook wel een keer het grote pak aan wilde trekken en een training mee wou doen als keeper. Zij vond het prima en de volgende training stond ik op het veld met een keeperspak. Mijn trainster zei dat ik het goed deed. Daarna kwam er ook nog iemand aan die er veel meer verstand van had en die mijn ouders ook kende namelijk Niels Hartlief. Hij vertelde mijn moeder dat ik later een hele goede keepster zou worden en ik veel talent had. Na een paar keer getraind te hebben deed ik mijn eerste wedstrijd in de zaal. Ik vond het super leuk en besloot ook mee te doen met de shoot-out competitie. Naast de shoot-out competitie was er ook nog een selectie training. Toen moest ik de keuze maken of ik nou als keeper of als speler verder ging, ik besloot om voor keeper verder te gaan en kwam in de D1.

Officieel zit je in de C1. Hoe is de reactie van je teamgenoten over je invalbeurten in het eerste team?
ik heb eigenlijk geen idee wat ze er van vinden, ze hebben er eigenlijk nooit echt wat over gezegd. Maar van één meisje Suze kan ik niet vaak genoeg horen hoe trots ze op mij is. en ze vraagt ook altijd als enige hoe het nou eigenlijk ging met de wedstrijd. En dat vind ik ontzettend lief!

Hoe vaak train je in de week en train je ook met het eerste mee?
Ik train drie keer in de week en soms vier. Twee keer in de week met mijn eigen team, een anderhalf uur. Dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.30. dinsdag doe ik gewoon mee met de training en donderdag doe ik mee als keeper. Ook heb ik altijd op vrijdag één uur keepers training met een paar andere keepers. En soms doe ik na de keeperstraining wel eens mee met Dames 1. Maar de laatste tijd niet meer zo vaak want dat word iets te veel.

Is training/spelen en school te combineren?
Ja dat is zeker te combineren. Maar als het te veel word gaat mijn eigen team voor en doe ik niet mee met Dames 1.

Heb je enig idee wat je in hockey wilt bereiken?
Wat ik wil bereiken met hockey? Eigenlijk niks! Ik wil gewoon lekker kunnen spelen en plezier maken. Het maakt mij niks uit of ik nou bij Haackey zit of dat ik bij een grotere club ga spelen.

 

Ooit aan andere sporten gedaan?
Ja ik zat vroeger op balletles en ik zat op drumles.

Is hockey een familie sport?
Nee jammer genoeg niet. was dat maar zo dan hadden ze er wat meer verstand van. Ook al vind ik dat mijn vader er nog best wel veel verstand van heeft, nou ja, hij doet alsof hij er veel verstand van heeft.

Heb je na hockey nog andere hobby’s?
Jazeker heb ik nog andere hobby’s, namelijk muziek maken, leuke dingen doen met vriendinnen en mijn ouders helpen in hun horeca bedrijf.

Vindt je dat hockey genoeg publiciteit krijgt en is www.sportintwente.nl een prima podium om dat nog meer te promoten?
Nee want het gaat eigenlijk altijd over voetbal terwijl de hockeyers van het Nederlands elftal het beter doen dan de voetballers; www.sportintwente.nl is dan ook een mooi podium om deze sport te promoten.

Over