33ste Auni- Zaalvoetbaloernooi

Door op december 13, 2017

Op zaterdag 30 december 2017 zal voor de 33e maal achtereenvolgens het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi worden gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement met als bijzonderheid het feit dat er jongeren aan deelnemen van veel verschillende nationaliteiten. Er zullen 24 teams uit heel Nederland gaan strijden om de grote Auni-wisselbeker. Sporthal Veldwijk: 09:00-20:30 uur / Sporthal Hasseler Es: 10:30-13:00 uur. De kwartfinales zullen worden gespeeld in Veldwijk vanaf 14:30 uur en de prijsuitreiking verwachten we om 20:30 uur.

De beginaftrap van het 33e Auni-Toernooi zal worden verricht door de 13-jarige Emre Kandemir. Hij is de zoon van de organisator. Hij zal de aftrap voor de 7e keer op rij gaan doen. De wedstrijden zullen zoals gewoonlijk weer onder leiding staan van officiële scheidsrechters. Ook scheidsrechter Eric Braamhaar zal van de partij zijn.

Tijdens de pauzes zijn er diverse activiteiten zoals onder andere een voorwedstrijd tussen de Hengelose junioren teams ATC’65 en BWO. En verder nog mooie spectaculaire optredens. Ook zal een Mystery Guest aanwezig zijn die de aftrap gaat doen van de kwartfinale-ronde samen met Emre Kandemir.

Auni-Toernooi steunt het goede doel “Het Kinderfonds” Sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Samengevat gaat dit om leefkracht. Maar leefkracht inzetten om grote prestaties te behalen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend door bijvoorbeeld een ziekte of een handicap. Tijdens de 33e editie van het AUNI-TOERNOOI zullen er activiteiten plaatsvinden om geld binnen te halen voor het Kinderfonds.

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. Het Auni-Toernooi heeft dit al vele jaren bewezen.

“Het toernooi is uitgegroeid tot een zeer succesvol, sportief evenement met een professioneel allure. Het heeft inmiddels een groot maatschappelijk waarde opgebouwd en bevordert de vriendschap tussen de verschillende culturen. Met zijn multiculturele opzet is het uniek in zijn soort. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben; dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten. Het is een sociaal, cultureel gebeuren dat niet meer is weg te denken uit de gemeente Hengelo. En het is uitgegroeid tot een zeer belangrijk evenement binnen onze gemeenschap, dat landelijke bekendheid geniet. Wij zetten sport als middel in tot bevordering van sociale integratie. Door middel van sport brengen wij mensen uit diverse bevolkingsgroepen bij elkaar en we verbinden deze mensen met elkaar. En met het Auni-Toernooi stimuleren wij bovendien jongeren om aan sport te doen”.

Het evenement staat bekend om zijn hoge spelniveau, want ieder jaar maken verschillende topspelers deel uit van het sterke deelnemersveld. Met ondermeer voetballers die elders spelen op niveau hoofdklasse tot eredivisie, verschillende internationals en bekende straatvoetballers. Ook dit jaar hebben wij als organisatie ons best gedaan om een sterk deelnemersveld te krijgen. Enkele namen zijn onder andere Serdar Gokkaya, Vito van Crooy, Kemal Gezer, Cihan Özcan, Hicham Ziyech, Boy van de Beek, Samir Makhoukhi, Mike te Wierik, Omar Nejjari,

Adem Koçak, Orry Stoc Promes, Karim Ajnane, Rutger Vorm, Evren Korkmaz en Omid Popalzay. Titelverdediger is het sterke team El Ninios uit Amsterdam. Ze hadden aanvankelijk afgezegd vanwege sponsorverplichtingen, maar op het allerlaatste moment hebben ze zich toch weer aangemeld. Vandaar dat ze ook niet zijn opgenomen in het toernooimagazine, maar ze doen wel mee.

De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI te Hengelo. De stichting heeft ten doel, het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen.

Over